Ponta, la Madrid: Spania e a doua ţară din lume ca număr de români

| 22 iul, 2013

Spania este a doua ţară din lume ca număr de români - după România - iar regiunea Madridului constituie un exemplu de succes economic, de dezvoltare din toate punctele de vedere şi de integrare a unei comunităţi atât de importante precum este cea a românilor, a declarat Victor Ponta, aflat în Spania.

Victor Ponta a subliniat luni, la finalul întrevederii avute cu şeful executivului regional din Comunitatea Madrid, Ignacio Gonzalez, că este bucuros să vorbească aici despre contribuţia celor peste 220.000 de români, şi nu despre probleme.

Premierul României a declarat că a perceput un sentiment special în Madrid: 'de prietenie şi respect pentru România ca ţară, pentru poporul român, pentru românii care trăiesc aici în Spania şi în special în regiunea Madrid. (Spania) este o ţară cu totul specială, de care ne leagă rădăcinile latine, istoria, cultura. Spania este a doua ţară din lume ca număr de români, după România, fireşte, iar regiunea Madrid este un exemplu de succes economic, de dezvoltare din toate punctele de vedere - culturală, socială - şi de integrare a unei comunităţi atât de importante precum este cea a românilor. Sunt foarte bucuros să vorbesc aici nu despre probleme, ci despre contribuţia românilor în Comunitatea Madrid, sunt mândru de cei care muncesc aici, plătesc taxe, depun efortul lor în efortul general de relansare a regiunii şi a Spaniei'.

Şeful executivului român a mai spus că el consideră că 'este meritul autorităţilor regionale faptul că românii se integrează aici' şi nu a uitat să menţioneze şi rolul apreciat al asociaţiilor culturale sau al Bisericii Ortodoxe Române. 'Sunt foarte mândru să aud vorbe atât de frumoase despre concetăţenii noştri', a mai spus Ponta, arătându-se totodată conştient şi de faptul că, uneori, nu este tocmai o bucurie pentru România că 'cei mai dinamici şi mai activi dintre cetăţenii noştri vin în altă ţară să muncească'. 'Mi-aş dori ca şansele să fie egale şi pentru cei care vin în ţară sau rămân aici', a mai arătat el. 

Premierul României s-a declarat convins că nimeni nu-şi uită originile, locul sau familia, însă a apreciat faptul că românii învaţă atât de repede spaniola, se integrează atât de bine încât Madridul şi Spania devin o a doua casă. Şeful executivului le-a lansat totodată un apel românilor din Comunitatea Madrid: 'să ne ajute în a ne prezenta ţara într-o lumină mult mai bună, să arătăm toate lucrurile bune care sunt legate de România, respectul şi prietenia trebuie confirmate prin tot ceea ce ţine de România. Să-i convingem pe prietenii spanioli să vină cât mai des în România, să ne vadă aşa cum suntem, pentru că România înseamnă multe alte lucruri, decât o destinaţie de vizitat şi cred că legăturile noastre culturale istorice sunt mult mai importante. Sunt convins că această relaţie specială este una care aduce avantaje ambelor ţări'.

În cele din urmă, premierul Ponta a menţionat referinţele sportive de renume pe care le reprezintă Spania pentru România, de la fotbal la Formula 1, şi şi-a manifestat speranţa că în 2020 Jocurile Olimpice vor fi organizate la Madrid /capitala Spaniei candidând pentru şansa de a le organiza, n.r./

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ