KLAUS IOHANNIS și GABRIEL OPREA, la aniversarea a 155 de ani a unităţii Regimentul 30 Gardă, "Mihai Viteazul"

| 01 iul, 09:20

Regimentul 30 Gardă, "Mihai Viteazul", prima unitate din istoria Armatei Române Moderne,  împlineşte astăzi 155 de ani de activitate. Această unitate este şi în prezent, singura care îndeplineşte misiuni de ceremonii şi onoruri militare la cel mai înalt nivel, prin Drill Team.

Drapelul de luptă al Regimentului a fost decorat cu Ordinul național "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

"Aniversarea Regimentului 30 gardă "Mihai Viteazul" reprezintă un eveniment cu semnificație. Acum 155 se înființa, iar militarii regimentului continuă tradiția și istoria glorioasă scrisă de înaintași. Toți sunt adevărași profesioniști, mândri că sunt parte a gărzii de onoare. Seriozitatea, tradiția, camaraderia fac din regiment o unitate emblematică a Armatei Române. Ca recunoaștere a eforturilor primite zi de zi am dat curs aprobării decorării drapelului cu ordinul național "Serviciul Credincios". Strategia națională de apărare vorbește de o Românie puternică în Europa și în lume. Voi reprezentați România puternică prin tot ceea ce faceți, sunteți un exemplu pentru urmași. Am convingerea că veți face datoria cu profesionalism și onoare. Adresez cele mai sincere felicitări și urez succes în toate activitățile", a spus președintele Klaus Iohannis.

La eveniment a fost prezent și premierul interimat Gabriel Oprea, care a declarat:

"Sunt onorat să particip la această ceremonie. Avem bucuria de a vă sărbători pe dumneavoastră. Regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul este o structură specială a Armatei Române. Însuși numele este o dovadă a faptului că este o unitate de elită. Ca militar, am o deosebită admirație pentru regimentul 30 Gardă Mihai Viteazul. Vă respectăm pentru ceea ce sunteți. Simpla dumneavoastră prezență emană patriotism și mândrie națională. Acum 155 de ani, domnitorul Alexandru Ioan Cuza semna înființarea primului regiment de gardă. Sunt și voi fi un susținător al tradiției. Dumneavoastră sunteți continuatorii acestei tradiții și vă mulțumim. La mulți ani!", a declarat acesta.

Militarii care fac parte din Drill Team sunt experţi în executarea exerciţiilor demonstrative de mânuire a armamentului.

Drill Team a avut prima prezentare oficială în anul 1997. În prezent, unitatea este formată din 16 băieţi şi 4 fete care fac unexerciţiu ce include scheme complexe şi spectaculoase.

În spatele acestor exerciţii stă o muncă susţinută şi sute de ore de repetiţii.

Citeste si: Președintele Iohannis a promulgat legea prin care piața spațiilor publicitare TV este reglementată

O zi obişnuită din viaţa militarilor care fac parte din Drill Team începe cu onorul. După Arborarea Drapelului începe instrucţia. În poligon. Cel mai nou membru Drill este Adriana. Are 26 de ani şi face parte din această echipă de 2 luni de zile. Totul se face în echipă. Antrenamentul cuprinde exerciţii fizice, dar şi tactice. Nimeni nu rămâne în urmă şi nimeni nu rămâne neacoperit. Şi Adriana are deja experienţă. De acasă.

După câteva ore de efort fizic, urmează tragerile. Din poligonul de antrenament, militarii trebuie să ajungă înapoi în bază. Pe drum, însă, există câteva momente de relaxare.

Odată ajunşi în bază, echiparea trebuie să dureze mai puţin de 10 minute. Abia acum începe antrenamentul special.

Alte două ore de exerciţii după o zi întreagă de muncă. Chiar şi aşa, toţi membrii echipei stau încă în poziţie de drepţi!

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ