Sebastian Ghiţă: Atâta timp cât preşedintele PSD va sta de-a dreapta tatălui, Ion Iliescu, nu mă întorc

| 09 dec, 2014

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, că nu se va întoarce în PSD atâta timp cât "preşedintele PSD va sta de-a dreapta tatălui, Ion Iliescu, şi acuzele de corupţie vor curge". Ghiţă a precizat că este uimit de numărul mare de oameni care sunt interesaţi de ideea unui partid nou, dar a precizat că el nu va conduce această formaţiune, doar va sprijini construcţia acesteia.

Sebastian Ghiţă a declarat, la Adevarul Live, că, după declaraţiile sale referitoare la Ion Iliescu, Victor Ponta i-a cerut să se retragă din PSD.

"A fost acea discuţie între mine şi dânsul. Am discutat despre poziţia mea faţă de reforma din partid, despre Vanghelie, în primul rând, şi ceea ce reprezenta el, cu ruşinea acea pe care o trăiam în ţară. Când voiam să spunem: Ştiţi, noi suntem de la PSD şi şef în Bucureşti îl punem pe unul Vanghelie, care aţi văzut cât de agramat şi de ciudat arată. Şi atunci viteza cu care vedeam că trebuie făcute lucrurile nu se potrivea cu viteza cu care PSD o poate dezvolta. Şi la dânşii lucrurile merg înainte, dar merg mai încet. Ştiţi poziţia mea de după acel CExN? Vanghelie este o mică problemă, chiar dacă pentru PSD era o mare problemă. Partidul acesta trebuie să rezolve percepţia de comunism. Oamenii tineri activi, informaţi au o părere proastă despre PSD. Şi ai nevoie şi de acel electorat. Şi cea mai gravă chestiune este percepţie că PSD apără corupţia. După ce mascaţii au luat-o prin casa unui tu să-l desemnezi să mai candideze şi să ia decizii? Să ignori, să sfidezi sau să râzi de deciziile justiţiei, oricât de sus eşti poziţionat, nu se poate", a spus deputatul.

Întrebat dacă mai e cale să se întoarcă în PSD, Sebastian Ghiţă a răspuns: "Cât timp preşedintele PSD va sta de-a dreapta tatălui Ion Iliescu şi acuzele de corupţie vor curge, va fi greu să se apropie cineva de PSD. Nu vă ascund că sunt uimit de numărul mare de oameni care sunt interesaţi de ideea unui partid nou. (...) Unul (n.red. - un parlamentar) mi-a spus în glumă: Domnule voiam şi eu la Fratelli. Sunt oameni care au idei şi viziuni, dar nu o să fiu eu cel care încurajează şi adună parlamentari din PSD ca să se constituie într-un grupuleţ. Eu m-am rupt ca să împing proiectul înainte. A aduce oameni din zona consilierilor sau primarilor PSD nu este soluţia. Tinerii au fost receptivi al ideea că între 18 şi 35 de ani recrutăm oameni să intre într-un proiect politic."

În ceea priveşte excluderea lui Marian Vanghelie, Dan Şova şi Mircea Geoană, Ghiţă a arătat că, în PSD, se vorbea de acum un an despre această grupare: "Geoană era exponentul unui grup care dorea puterea la ministerul de Interne, la Externe. Nu cunosc tot grupul, dar toată lumea spunea că e ceva rău. Strângeau semnături pentru EBA. Senzaţia mea este că nu au tras la aceeaşi căruţă."

 

Tag-uri: psd, Sebastian Ghita
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2014
calin
tu datorita coruptie existi, prefer sa fiu un comunist, decit un corupt ca tine, tu traiesti din bani statului, in plus dai lectii de morala( voiculescu,patriciu,si toti hoti din romania(oameni de afaceri))

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ