Social-democrații se reunesc LUNI în Comitetul Executiv Național extraordinar pentru a discuta situația lui Victor Ponta

| 07 iun, 15:39

Social-democrații se reunesc luni în cadrul Comitetului Executiv Național extraordinar, pe ordinea de zi fiind situația premierului Victor Ponta, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a declarat că prima opțiune este o demisie a Guvernului în urma cererii DNA de urmărire penală a lui Ponta.

În opinia șefului statului, o amânare a unei astfel de decizii va genera o problemă majoră de imagine pentru România.

Inițial, luni era programată ședința Biroului Permanent Național al PSD, dar în urma audierii la DNA a președintelui PSD, Victor Ponta, în dosarul Șova, liderii partidului au fost convocați la București. Reuniunea va avea loc la ora 15.00, la Palatul Parlamentului.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

Citește și: Victor Ponta NU demisionează: "Nu sunt o victimă. Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului"

După acest anunț, Victor Ponta a arătat că politica se face la Parlament, nu la DNA, și a precizat că a fost numit în funcție de Parlament și doar acesta îl poate demite. "Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demită! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și a cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți", a scris Ponta, vineri, pe Facebook.

Liderii PSD și-au exprimat susținerea față de liderul partidului, la fel și europarlamentarii social-democrați, apreciind că stabilitatea Guvernului este foarte importantă pentru continuarea performanțelor României.

Și liderul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Gianni Pittella, susține că premierul Victor Ponta nu are niciun motiv să demisioneze din fruntea Guvernului.

"România este un stat suveran și respect întru totul independența autorităților române. Cu toate acestea, doresc să îmi exprim deplinul sprijin pentru Victor Ponta și pentru Guvernul pe care îl conduce. Cred că în ultimii ani România a înregistrat progrese socio-economice considerabile și că trebuie să continue pe acest drum. România are în acest moment nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, dat fiind contextul regional", a declarat Pittella, potrivit unui comunicat de presă remis vineri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ