Victor Ponta NU demisionează: "Nu sunt o victimă. Acuzarea mea are ca scop schimbarea guvernului"

| 07 iun, 10:21

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit, duminică, la ora 10:00, pentru a discuta situaţia liderului PSD, premierul Victor Ponta. Premierul a declarat că nu va demisiona din fruntea Guvernului, fiind de părere că acuzarea sa de fapte de corupţie are ca scop înlăturarea guvernului.

UPDATE Premierul Victor Ponta a declarat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că îl va informa în continuare pe președintele Klaus Iohannis despre sistemul moștenit de la Traian Băsescu. Mai mult, premierul României a catalogat drept "ridicol și ticălos" apelul fostului șef de stat privind demisia sa.

Victor Ponta a avut și un mesaj pentru liberalii care i-au cerut demisia. El a declarat că îi este "jenă să vorbească despre colegii din opoziție" din moment ce Teodor Atanasiu se află în conflict de interese iar prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, este cercetat în dosarul Gala Bute.

Citește și: Victor Ponta, replică DEVASTATOARE pentru Traian Băsescu: Un președinte care 10 ani s-a ascuns...

UPDATE Victor Ponta a decis să nu demisioneze după întâlnirea cu liderii coaliției de guvernare.

Victor Ponta a subliniat că nu are intenţia de a se lupta în justiţie, dar că se consideră nevinovat şi că va contesta la instanţă ordonaţa prin care procurorii îl includ ca suspect în dosarul lui Dan Şova.

"Este un moment dificil pentru mine şi personal, şi din punct de vedere politic, însă am trecut peste multe momente de acest gen şi voi trece şi peste acesta pentru că am o datorie, o responsabilitate după votul din 2012. Am calitate de prim ministru, de lider politic şi membru al coaliţiei de guvernare şi am obligaţia de a da o explicaţie cetăţenilor acestei ţări, faţă de partidele din coaliţie, faţă de parlamentarii care m-au sprijinit şi în faţa cărora mă voi prezenta săptămâna viitoare, de cei 5,3 milioane de români care m-au votat anul trecut, dar şi faţă de cei peste 6 milioane care l-au votat pe iohannis sau faţă de cei 7 milioane de români care în 2012 au votat pentru schimbare", a declarat Victor Ponta duminică, după întâlnirea cu liderii partidelor de guvernare.

"Voi merge de câte ori voi fi chemat în faţa procurorilor, a judecătorilor voi prezenta toate datele şi sunt convins că se va stabili adevărul. Din punct de vedere procedural, voi contesta ordonanţa emisă joi de procurorul de caz, la procurorul ierarhic superior şi apoi la judecător pentru că până acum nu am avut ocazia să fiu audiat de nimeni. Nu mă consider o victimă. Mariana Rarinca este o victimă, oamenii mulţi despre care nu se vorbeşte în presă, pe care nu-i cunoaştem, care au avut de suferit şi au de sufert fără să fi săvârşit vreo faptă penală. Eu nu sunt victimă, sunt un om politic, un luptător şi cred că am datoria să lupt pentru ceea ce cred că este corect şi drept şi o voi face până la capăt", a subliniat Victor Ponta.

Citește și: Iohannis convoacă CSAT pentru a dezbate urmărirea penală a lui Victor Ponta

Premierul este de părere că acuzarea sa de fapte de corupţie presupus comise în 2007-2008 "are legătură directă cu evenimente petrecute recent, cu emoţia produsă în opinia pulbică recent de cazul Rarinca, de votul de marţi în cazul dlui Şova".

"Justiţia nu cred că înseamnă să reacţionezi la evenimente politice, ci să stabileşti adevărul şi, dacă este cazul, să tragi la răspundere pe cineva. Altfel, un act de justiţie, al unui procuror care reacţionează la un act politic, este categoric total nedemocratic. Nu sunt o victimă şi nici nu vreau să fiu, vreau să îmi dovedesc neinovăţia şi vreau să ajut la îmbunătăţirea unui sistem care nu trebuie să mai comită abuzuri şi să nu da rateuri", a completat Ponta.

Victor Ponta a prezentat şi câteva documente prin care vrea să-şi dovedească nevinovăţia şi a subliniat că acuzaţiile care-i sunt aduse au ca scop schimbarea guvernului şi a majorităţii actuale, scrie romaniatv.net. "Schimbarea guvernului se face în Parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat", a punctat premierul.

Primul-ministru a arătat că, deşi faptele pentru care este acum acuzat s-au petrecut în urmă cu 7-8 ani şi că deja a fost verificat pentru ele după acuzaţii lansate încă din 2009 de Monica Macovei, în timp ce dosarul DNA datează doar din 2012.

"Am fost cercetat de ANAF-ul lui Sorin Blejnar, de ANI şi de Parchet şi toate acuzaţiile de până acum s-au dovedit a fi nefondate", a mai spus Victor Ponta.

Citește și: Ponta, mesaj pentru liberalii care îi cer DEMISIA: Mi-e jenă să ...

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni - Rovinari, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

UPDATE Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, după ședința liderilor coaliției de guvernare, că va contesta ordonanța procurorului în cazul său.

"Voi merge marți, miercuri când mă cheamă procurorul pentru a contesta ordonanța", a declarat Ponta.

Victor Ponta se întâlneşte cu Valeriu Zgonea, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi vicepremierul Gabriel Oprea. Cei patru şi-au manifestat în ulimele zile susţinerea faţă de liderul social-democrat, considerând că acesta nu trebuie să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut preşedintele Klaus Iohannis, scrie romaniatv.net.

Şedinţa va avea loc în biroul lui Valeriu Zgonea, de la Palatul Parlamentului. La finalul şedinţei, va avea loc o conferinţă de presă. Mai multe filiale PSD şi-au manifestat susţinerea pentru premier.

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni - Rovinari, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia. Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a lui Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012.

Citește și: Iohannis: Dacă Ponta nu-şi dă demisia, atunci există varianta SUSPENDĂRII

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iun, 20:50
mihail30
Un proiect nemaipomenit !
Îndoielile, temerile, pesimismul şi gândurile negative otrăvesc sursa vieţii. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
07 iun, 11:46
ldds
Sugestii
Uneori Oportunitatile ''pica din cer '' Esti salariat si nu-ti ajung banii? Esti somer si cauti un loc de munca? Incheiati imediat contract legal de comision si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila ! Nu este un job, ci o afacere. Tu vrei stabilitate, vrei siguranta, vrei performanta. Si le vei obtine, dar numai daca acorzi maxima importanta construirii solide si migaloase a unei afaceri puternice! Concentreaza-te pe obiective ce pot fi atinse rapid si usor, dar acorda atentie deplina si planului pe termen lung al afacerii! Puteti desfasura aceasta activitate acasa la dumneavoastra de la calculatorul personal.
Cerinte: -cunostinte minime PC;
-necesar calculator;
-conexiune internet;
-varsta minima 18 ani;
-rabdare -seriozitate.
Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singur-(a) in aceasta activitate profesionala. Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e-mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Compania ofera si scrisoare de recomandare dupa 3 luni de activitate!! Program part-time/full time. Cu perseverenta, 2-3 ore pe zi poti obtine progresiv, in functie de implicarea ta, cel putin 300 $ lunar sau chiar mai mult. Oferim si cerem seriozitate maxima. Va oferim detalii dupa ce trimiteti ''VREAU, POT, MERIT MAI MULT'' la adresa de e-mail : [email protected]
Va asteptam cu drag in echipa noastra !! Multumim !!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ