Iohannis: Parlamentarii, politicieni bine orientaţi. Îşi dau seama când să reacţioneze politic corect

| 05 iun, 23:06

Preşedintele Iohannis a declarat că este în mod clar o coincidenţă faptul că în ziua în care PNL depune moţiunea de cenzură DNA solicită în Parlament procedură de urmărire penală împotriva premierului, menţionând că tinde să creadă că acest fapt va influenţa modul în care vor vota parlamentarii.

Într-un interviu acordat TVR, Iohannis a fost întrebat în legătură cu faptul că vineri PNL a depus o moţiune de cenzură la adresa Guvernului, dacă el consideră că situaţia premierului va creşte şansele liberalilor de a demite Guvernul.

"Este clar o coincidenţă faptul că exact în ziua în care PNL depune moţiune de cenzură DNA solicită în Parlament procedură de urmărire penală împotriva primului-ministru. Dacă acest fapt va influenţa sau nu modul în care vor vota parlamentarii, eu tind să cred că va influenţa modul în care vor vota. (...) În general cred că lumea va ţine seama de această evoluţie. Indiferent cum privim lucrurile, nu putem să facem abstracţie de ce s-a întâmplat astăzi la DNA, este un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească", a spus Iohannis.

De asemenea, preşedintele consideră că parlamentarii sunt "politicieni destul de bine orientaţi, care îşi dau seama când este important să reacţioneze politic corect".

"Nu vreau să comentez speţa votului în cazul solicitării senatorului Şova, am făcut la momentul respectiv comentariile de rigoare, am fost foarte nemulţumit de acel vot (...). Acum acest Parlament va avea şansa să arate că, totuşi, înţelege ce aşteaptă alegătorul de la parlamentar. (...) Aştept o decizie pragmatică şi corelată cu situaţia politică", a mai spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

PNL a depus, vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!". Moţiunea este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi 2 de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ