Tot mai multe organizații județene din PSD susțin că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze

| 06 iun, 10:31

Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat (PSD) Dolj susţine că Victor Ponta nu trebuie să demisioneze din funcţia de prim-ministru şi afirmă că este cel puţin suspect faptul că acesta a fost chemat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în ziua depunerii moţiunii de cenzură.

 

Într-un comunicat de presă, PSD Dolj afirmă că Victor Ponta nu are nicio legătură cu contractele de la complexele energetice Rovinari şi Turceni şi nu a fost niciodată asociat la firma de avocatură "Şova şi asociaţii", potrivit Agerpres.

"Organizaţia judeţeană a PSD Dolj este alături de domnul Victor Ponta şi consideră că acesta nu trebuie să îşi dea demisia. Atragem atenţia că momentul în care domnul Victor Ponta a fost chemat la DNA, în ziua depunerii moţiunii de cenzură, este cel puţin suspect. Politica se face la Parlament şi nu la DNA, iar România trebuie să rămână guvernată de Guvern. Este evident pentru toată lumea că suntem în faţa unui caz cel puţin ciudat, despre care instituţiile statului au spus în repetate rânduri că nu există nicio problemă. Victor Ponta nu este implicat în acest subiect, după cum o arată şi documentele", se afirmă în comunicat.

PSD Dolj mai susţine că "tema aceasta a mai fost prezentată în spaţiu public şi în anii trecuţi", iar acum "a fost reîncălzită" de "cei de la PNL care nu sunt capabili să schimbe Guvernul României pe cale democratică".

"Victor Ponta a prezentat clar documente care demonstrează minciunile proferate, la vremea respectivă, de Băsescu, Blejnar şi acoliţii lui: nu au existat astfel de contracte. De asemenea, instituţiile de anchetă (şi DNA, şi ANI) au prezentat public informaţia că Victor Ponta NU este anchetat pentru aşa ceva. Victor Ponta nu a avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relaţie juridică de niciun fel cu Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari. Dovezi: adresele oficiale ale celor două instituţii. Victor Ponta nu a fost niciodată asociat la Societatea Şova şi asociaţii", se mai spune în comunicatul PSD Dolj.

Conducerea PSD Dolj afirmă că are încredere în justiţie, dar nu poate să nu constate că "această temă a apărut imediat după ce premierul a comentat în legătură cu activitatea procurorilor în cazuri precum Rarinca sau Referendum 2012".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ