Eugen Nicolicea: Victor Ponta nu trebuie să demisioneze pentru că s-ar crea o instabilitate politică

| 05 iun, 23:30

Ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a declarat vineri seara, că UNPR îl susține în continuare pe Victor Ponta în funcția de premier. Există riscul unei crize politice, susține Nicolicea, în cazul în care cade Ponta de la conducerea Guvernului.

”Există posibilitatea să nu se poată face o majoritate. Aceste instabilități politice nu fac bine țării. Noi de la UNPR aplicăm cu sfințenie Constituția și legile. În mod normal, ar trebui ca orice persoană ăa fie trimisă în judecată să nu mai stea în incertitudine. Eu știu că cererea de urmărire penală se face de ministrul justiției. Pănă atunci o să verificăm cererea CCR. Văzând motivările în fapt și în drept, atunci ne vom pronunța”, a declarat Nicolicea într-o intervenție telefonică la B1 TV.

”Nu, pentru că propunerea o face președintele. Pentru faptele acelea înainte de mandat nu există posibilitatea ca cineva să îl demită. Așa scrie în lege”, a fost răspunsul lui Eugen Nicolicea la întrebarea dacă PSD poate numi un alt premier.

”Demisa este un act unilateral și solicitările acestea sunt făcute, dar nu au niciun temei juridic. Noi îl sprijinim pe Victor Ponta și pe Klaus Iohannis, avem o relație corect instituțională cu președintele Klaus Iohannis. Părerea mea e că domnul Ponta nu ar trebui să demisioneze pentru că ar crea o instabilitate”, a conchis acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ