Cazanciuc: Am fost surprins de acuzațiile aduse premierului Ponta

| 06 iun, 14:29

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, sâmbătă, că a fost surprins de acuzaţiile aduse de DNA premierului Victor Ponta, susţinând că în mod "categoric" acesta nu trebuie să demisioneze, transmite Agerpres.

"Ca toată lumea, am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului. Totodată, am constatat că premierul s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca oricare alt cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege", a spus ministrul Justiţiei, prezent la alegerile pentru Baroul Bucureşti.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia, Cazanciuc a spus: "Nu, categoric nu, din punctul meu de vedere. România are stabilitatea economică, am realizat foarte multe lucruri în ultimii trei ani de zile. Riscăm să le pierdem destul de repede. Avem creştere economică la nivel macro, avem venituri crescute la nivelul populaţiei, avem încrederea partenerilor externi şi, în mod cert, avem consolidarea statului de drept în mandatul premierului Victor Ponta. Ştiindu-l pe Victor Ponta de foarte mulţi ani, cred că a ştiut întotdeauna să respecte şi să protejeze legea".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

În aceeaşi cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta şi sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ