SONDAJ CSCI: Crin Antonescu nu are nicio şansă în turul al doilea, la prezidenţiale

| 25 mar, 2014

Potrivit ultimului sondaj CSCI, realizat in perioada 20-24 martie, arata ca ruperea USL a dus la consolidarea PSD si la continuarea erodarii PNL. Mai mult, principalul pierzător este Crin Antonescu, care nu ar mai intra nici măcar în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Crin Antonescu, in variantele masurate, nu mai intra in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, iar PNL nu mai ia peste 15% la alegerile europene, potrivit RomâniaTv.net.

PSD isi consolideaza pozitia de lider, cu un scor de 42%, care i-ar putea aduce aproximativ jumatate din mandatele de europarlamentari, in urma redistribuirii. Ar lua mandate la europene PSD, PNL, PDL, PMP si UDMR. Potrivit CSCI, cele doua partide din zona sustinatorilor lui Traian Basescu (PDL si PMP) si-ar imparti egal si voturile si mandatele.

In ceea ce priveste alegerile prezidentiale, iesirea din USL a lui Crin Antonescu echivaleaza si cu iesirea din zona favoritilor.

Crin Antonescu nu ar intra in turul doi in nici o varianta. Victor Ponta este favorit sa intre in turul doi, alaturi fie de Catalin Predoiu, fie de Mihai Razvan Ungureanu.

In ceea ce priveste ipoteticele confruntari de tur 2, Crin Antonescu ar pierde in orice confruntare din variantele masurate.

Sondajul CSCI a fost realizat pe un esantion de 1120 subiecti. Esantion multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Esantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 si recensamantul populatiei 2002. Eroare tolerata 3%, la un nivel de probabilitate de 0.95.

Datele au fost culese la comanda Fundatiei Multimedia pentru Democratie Locala, in perioada 20-24 martie 2014.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 2014
Alex Ionut
sondaje
Aceste sondaje sunt din ce in ce mai fanteziste, in curand o sa prezinte situatia ca fiind 6o% - psd si restul celelalte partide. Haideti sa revenim cu picioarele pe pamant, ne-am saturat de sondaje “la comanda”.
26 mar, 2014
Alin
G
Domnul Ponta a pierdut simtul realitatii...
In urma cu cativa ani, critica presedintele pentru lepadarea banilor publici pe consilierii personali.
Se pare ca i-au murit si domnului Ponta laudatorii si are nevoie de instrumente umane pentru preaslavit si inchinat.
Sper ca poporul roman sa se trezeasca din somnul nepasarii si sa sanctioneze caracatita rosiatica la urmatoarele alegeri.
26 mar, 2014
unguru
Adevaratul scor se va vedea la alegerile din 25 mai.Sondajul e facut din nou in sediul pdl-pmp.Ponta il ataca pe Basescu in urma cu cativa ani ca isi foloseste consilierii pe bani publici, in scopuri politice, dar acum si el face acelasi lucru.La alegerile europarlamentare si prezidentiale din 2014,romanii nu se vor mai lasa pacaliti de personaje precum Ponta sau Basescu.
26 mar, 2014
Ghinet Iulian
Sunt minciuni!
Noi trebuie sa credem in Crin Antonescu si sa-l sustinem cat de mult putem deoarece doar el ne vrea binele ceilalti se gandesc doar la ei si vor sa-l ruineze pe Antonescu.
26 mar, 2014
Andreea
Sonsaje plătite
sondaje plăsmuite în laboratoarele institutelor prietenoase cu PSD (sau, mai rar, cu PDL) am mai văzut. Ceea ce știu sociologii, nu spun și celor care îi plătesc pe sociologi: doar cu sondaje false nu poti să îndepărtezi electoratul de un om!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ