Statuia unei prințese, descoperită în Egipt. FOTO

| 20 mar, 2014

O statuie întruchipând-o pe fata regelui Amenhotep al III-lea, bunicul lui Tutankhamon și conducător al Egiptului acum aproximativ 3,350 de ani, a fost gasită de o echipă de arheologi egipteni și europeni. Statuia prințesei Iset a fost gasită pe malul vestic al Nilului în partea sudică a orașului Luxor, informează Reuters.

Această descoperire este remarcabilă dat fiind și faptul că este prima reprezentare a lui Iset singură cu tatăl ei. Are o înălțime de doar 1,7 metrii și o lățime de doar 52 de cm şi face parte dintr-o statuie mult mai mare de peste 14 metri înălțime care îl întruchipează pe Amenhotep al III-lea deși acea parte a statuii fusese deja excavată în cadrul campaniilor anterioare, se precizează într-un comunicat al Ministerului Antichitățiilor Egiptene.

Statuia a fost descoperită între picioarele regelui așezat. Numele si titlul roial sunt inscripționate la picioarele ei, dar fața a avut de suferit datorită eroziunii.

Amenhotep al III-lea a fost contemporan cu o epocă a renașterii artei egiptene. Acesta a fost succedat de către fiul său Akhenaton, considerat de mulți ca fiind cel care a pornit prima religie monoteistă din istorie, de asemenea unele din cele mai mari monumente au fost construite în timpul domniei lui Amenhotep al III-lea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ