Traian Băsescu sa dă în spectacol la televizor pentru Elena Udrea şi Klaus Iohannis

| 21 aug, 2014

Ieşirea liderului de la Cotroceni demonstrează, prin temele abordate, că Traian Băsescu nu are nicio intenţie în a-şi încheia cu demnitate ultimul mandat. Nu numai că se implică în campanie, dar îşi asumă fără nicio reţinere rolul de principal agent electoral.

Miercuri după-amiază s-a scris o nouă pagină neagră în politica dâmboviţeană. Cum circul candidaţilor de Dreapta nu era sufiecient, “jucătorul” Băsescu a intervenit brutal, aşa cum era de aşteptat, erijându-se în agentul electoral al Elenei Udrea şi al lui Klaus Iohannis. Cât despre echidistanţa pe care Constituţia i-o impune preşedintelui României sau despre obligaţia de a nu se implica în campaniile electorale, aceste sunt concepte total străine lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Prima ieşire a lui Traian Băsescu după ce Elena Udrea i-a cerut susţinerea la alegerile prezidenţiale

Elena Udrea candidat. După ce a pus la cale un plan perfid prin care l-a înlocuit pe prezidenţiabilul Cristian Diaconescu cu Elena Udrea – că doar PMP-ul este vehiculul electoral al şefului statului – Traian Băsescu a şi ieşit pe postul de televiziune unde se simte cel mai bine pentru a ne explica de ce este Elena Udrea pregătită pentru o asemenea competiţie. "Este un om pragmatic şi extrem de loial", a spus Băsescu despre Udrea, adăugând: "Este un om foarte hotărât şi cu o rezistenţă incredibilă şi fizică pentru a umbla prin ţară şi la atacuri". Băsescu a arătat că a fost un susţinător fără rezerve al PMP, inclusiv în alegerile europarlamentare. "Aţi văzut foarte bine şi în alegerile pentru PE, nu m-am dat în lături de la nicio susţinere, asumându-mi acest partid. Categoric, susţin candidatul la funcţia de preşedinte al României al acestui partid", a precizat Băsescu.

Ieşirea liderului de la Cotroceni demonstrează, prin temele abordate, că Traian Băsescu nu are nicio intenţie în a-şi încheia cu demnitate ultimul mandat. Nu numai că se implică în campanie, dar îşi asumă fără nicio reţinere rolul de principal agent electoral. De remarcat însă că Traian Băsescu joacă la două capete – merge pe mâna Elenei Udrea, dar îl controlează îndeaproape şi pe Klaus Iohannis. Dovada elocventă în acest sens este dată de explicaţiile pe care le-a oferit şeful statului cu privire la întâlnirea secretă avută cu Klaus Iohannis, întâlnire pe care a recunoscut-o implicit.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Iar similitudinile din discursurile lui Klaus Iohannis şi al Elenei Udrea nu se opresc aici. Ambii au declarat că, dacă vor ajunge pe fotoliul de la Cotroceni, vor acţiona în sensul depunerii unei moţiuni de cenzură prin care să schimbe actuala majoritate. Ceea ce arată, în definitiv, ca atât edilul Sibiului cât şi fosta consilieră a preşedintelui au acelaşi strateg în competiţia prezidenţială, adică pe Traian Băsescu.

Deocamdată, între Elena Udrea şi Klaus Iohannis există o singură diferenţă – în timp ce fosta doamnă Cocoş şi-l asumă direct pe Traian Băsescu drept susţinător, edilul sibian ezită încă să o recunoască public. Cu certitudine însă, cârdăşia Băsescu-Iohannis va ieşi şi mai pregnant la iveală pe măsura apropierii campaniei electorale, când liderul PNL îşi va asuma mai direct şi mai deschis colaborarea cu Traian Băsescu, dacă îşi doreşte să obţină niscaiva voturi din zona electoratului preşedintelui.

Citeşte şi: Traian Băsescu se duce să o ungă pe ELENA UDREA PREŞEDINTE

Dacă aşa stau lucrurile, vom asista probabil la noi concesii din partea lui Klaus Iohannis, mai cu seamă înaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor. Nu ar fi astfel o surpriză ca, după ce am fost martorii unor schimbări şi permutări privind prezidenţiabilii Dreptei, să asistăm şi la noi tandemuri preşedinte-premier. Iar în acest caz, cel mai mult de pierdut va avea acelaşi Cătălin Predoiu, care va fi deposedat şi de statutul de posibil premier în favoarea Elenei Udrea, după ce a fost iniţial retrogradat şi din postura de prezidenţiabil al PDL. Iar un tandem Iohannis-Udrea sprijinit de Traian Băsescu ar fi, fără îndoială, o soluţie cum nu se poate mai rea pentru România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ