DE NECREZUT! Un FRUCT pe care TOȚI îl consumăm are același efect ca VIAGRA

| 30 mai, 2014

Dacă până acum pepenii reprezentau, pentru cei mai mulți, fructele ideale pentru perioada de vara, studiile cercetătorilor americani au arătat că aceștia conțin ingredientele necesare pentru a produce efecte asemănătoare cu ale celebrei pilule albastre și, mai mult, să mărească libidoul, se anunț în ediția online a ScienceDaily.

„Pe măsură ce aprofundam studiile asupra pepenilor, cu atât mai mult descopeream calitățile extraordinare ale acestui fruct și beneficiile pe care le aduce corpului uman. De multă vreme, se știa că pepenii au calități curative, dar lista impresionantă a acestora crește cu fiecare analiză”, susține Bhimu Patil, cercetător la Texas A&M’s Fruit and Vegetable Improvement Center.

Oamenii de știință au descoperit în compoziția banalului pepene o substanță numită citrulină, substanță ale cărei efecte asupra corpului uman nu erau înca pe deplin cunoscute. Studiile au aratat, însă, că, odată consumată, citrulina este transformată in arginină, aminoacid esențial, prin reacția unor anumite enzime.

„Reacția citrulină-arginină previne bolile cardiace, întărește sistemul imunitar și este benefică celor ce suferă de obezitate și diabet. Pe de altă parte, arginina relaxează vasele de sânge și tratează disfuncțiile erectile, la fel ca și în cazul Viagrei”, subliniază același Patil.

Efectele curative ale pepenelui nu se opresc, însă, aici. Arginina îmbunătățește circulația ureei, înlăturând substanțele toxice din corp. Chiar dacă un procent de aproape 92% din compoziția unui pepene este reprezentat de apă, restul de 8% este încărcat cu lycopină și antioxidanți care protejează inima, prostata și ajută la sănătatea pielii.

„Despre lycopină se știa că există în cantități mari în tomate și fructele roșii dar, acum, știm că ea se găsește în concentrație ridicată și în compoziția pepenilor. Studiile arătasera că lycopina este mult mai bine absorbită de organism atunci când tomatele erau amestecate în salate cu ulei de măsline și alte vegetale, cele mai indicate fiind spanacul și fructele de avocado. Din păcate, consumul pepenilor cu spanac și ulei de măsline nu reprezintă un produs cu succes la public”, concluzionează Patil.

Lycopina se conservă cel mai bine în pepene atunci când acesta este introdus într-un mediu rece. Oamenii de știință încurajează consumatorii ca, odată ce au tăiat un pepene, să îl introducă în frigider.


Sursă: descopera.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ