Victor Ponta: Apărarea nu e niciodată gratis, fără cheltuieli în acest domeniu nu putem fi o ţară sigură

| 25 oct, 2014

Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Carei, că bugetul alocat Armatei va creşte, astfel încât să ajungă la 2% din PIB în următorii doi-trei ani, pentru că Apărarea este un domeniu care costă şi fără aceste cheltuieli nu putem fi o ţară sigură.

"Anul acesta am mărit bugetul Apărării, (...) în anul următor vom mări din nou, cu 0,2% din Produsul Intern Brut, în aşa fel încât în 2016-2017 să avem cel puţin 2% din PIB alocat cheltuielilor de Apărare, pentru că vreau să explic cetăţenilor României, Apărarea nu e niciodată pe gratis. Este, vă rog să vă gândiţi, ca şi când aveţi o casă. Sigur, puteţi să n-o păziţi, dar atunci vin hoţii, cine ştie cine vine şi intră peste tine. Dacă vrei s-o păzeşti, costă acest lucru. (...) Pentru România, dacă n-am face parte dinte-o asemenea familie, dacă în 2004 n-am fi fost primiţi în NATO, toate tulburările pe care le vedem nu la mii de kilometri de România, ci foarte aproape, ne-ar fi afectat foarte, foarte tare. Aşa încât cheltuielile de Apărare sunt un semn de respect şi de sprijin pentru Armata Română, dar de fapt sunt un semn că înţelegem că fără cheltuielile de Apărare nu putem fi o ţară sigură ori azi suntem o ţară sigură', a afirmat premierul Victor Ponta, după festivităţile prilejuite de Ziua Armatei.

El a spus că în prezent Armata României este una alcătuită din profesionişti, pentru care orice guvern are datoria să investească în dotare şi pregătire.

"Acum, Armata Română este o armată profesionistă, este o armată care cel puţin din punctul de vedere al pregătirii militarilor este extrem de apreciată şi este la cele mai înalte standarde, faţă de care noi, cei care suntem la guvernare, şi orice guvern are obligaţia de a investi în zona de dotare şi de pregătire', a afirmat şeful Executivului.

Citeşte şi: Victor Ponta: Avem obligaţia să asigurăm condiţiile de care Armata are nevoie pentru a-şi îndeplini misiunile

Tag-uri: armata, nato, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ