Victor Ponta candidat. De ce este favorit VICTOR PONTA în cursa pentru Cotroceni

| 01 iul, 2014

Victor Ponta candidat. În momentul de față Victor Ponta are cele mai mari șanse să ajungă viitorul președinte al României, fiind ajutat și de degringolada din zona „de dreapta” a spectrului politic, acolo unde numărul celor care doresc să fie urmașii lui Traian Băsescu îl depășește pe cel al degetelor de la o mână.

Victor Ponta candidat. Vestea mult așteptată de susținătorii primului-ministru a venit: Victor Ponta a spus pentru prima dată un „da” hotărât propunerii de a candida la alegerile prezidențiale. Totuși, răspunsul premierului este în continuare condiționat de îndeplinirea unor cerințe.

Luni, în cadrul unei declarații de presă de la Orăștie, din Arsenal Park, acolo unde s-au reunit liderii PSD, Victor Ponta a anunțat că a acceptat propunerea colegilor săi de a candida pentru Palatul Cotroceni, dar că va da un răspuns final pe 1 august, în funcție de șansele cu care va fi cotat pentru a câștiga cursa prezidențială.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Dacă sunt candidatul cu cele mai mari şanse să câştige, pe 1 august îmi voi anunţa candidatura

Victor Ponta candidat. Având în vedere faptul că este cel mai bine plasat potențial candidat (fără variantele care nu au nici o șansă a se materializa, precum Mugur Isărescu), la distanță foarte mare de următorii posibili competitori (cel puțin în turul 1), condițiile impuse de Victor Ponta par a fi deja îndeplinite, iar candidatura sa poate fi considerată sigură.

În momentul de față, Victor Ponta are cele mai mari șanse să ajungă viitorul președinte al României, fiind ajutat și de degringolada din zona „de dreapta” a spectrului politic, acolo unde numărul celor care doresc să fie urmașii lui Traian Băsescu îl depășește pe cel al degetelor de la o mână. Nu doar faptul că este singurul candidat al social-democraților îl ajută, ci și dorința acestora de a câștiga alegerile prezidențiale, singura variantă prin care se pot asigura că vor fi la guvernare pentru următorii 5 ani. Cei 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu, din care aproape 8 petrecuți în opoziție, le-au ajuns celor din PSD.

Candidaţi preşedinţie 2014. Un alt avantaj al lui Ponta este faptul că este un bun comunicator și are o echipă care știe ce face. Premierul este în acest moment cel mai vizibil politician din România, în toate mediile posibile, atât în media clasică, dar mai ales în cea on-line, lucru care nu de puține ori a atras invidia adversarilor săi politici, care l-au acuzat că „teleguvernează”. Culmea este că aceleași persoane care îl acuză pe Victor Ponta de desele apariții în media sunt cele care își reproșează că în timpul guvernării lor nu au comunicat suficient (evident, este vorba de foști și actuali membri ai PDL).

Citeşte şi: Sondaj: Victor Ponta ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur

Alegeri prezidenţiale 2014. Vârsta, capacitatea de efort, o echipă bună, comunicare bună, un partid disciplinat și care are pusă la punct o mașinărie eficientă de mobilizare a electoratului, fragmentarea dreptei și scandalurile din acea zonă, neutralizarea lui Traian Băsescu, toate acestea reprezintă elemente care îi pot aduce lui Victor Ponta victoria pe 16 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ