Victor Ponta: Dacă se pierde majoritatea parlamentară, voi DEMISIONA din funcţia de premier

| 02 dec, 2014

Victor Ponta, vorbeşte, într-un interviu acordat EVZ, despre viitorul său politic, despre alianţa USL, plecarea UDMR şi guvernarea României.

Victor Ponta crede că, odată cu instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, opoziţia va încerca preluarea guvernării.

"Sigur că ACL va încerca să preia și guvernarea prin schimbarea majorității, dar dacă vorbim de legitimitatea votului atunci trebuie respectat votul din 2012, ca și cel din 2014! Cu acest principiu ar trebui să fie de acord și președintele ales, dar și ceilalți oameni politici," declară Victor Ponta într-un interviu EVZ.

"Cred în alianța cu UNPR, PC și PLR, denumită de noi că fiind USL 2.0 și cred că putem asigura până în 2016 realizarea programului de guvernare al USL, cum am făcut și până azi. Bineînțeles că dacă se pierde majoritatea parlamentară, voi demisiona din funcția de premier și ACL va trebui să formeze un nou guvern", a completat Ponta.

Premierul a vorbit şi despre viitorul său politic în fruntea PSD: "Mandatul meu politic în fruntea PSD s-a încheiat prin parcurgerea completă a unui ciclu electoral. Am câștigat alegerile locale, parlamentare si europarlamentare, am luat cele mai multe mandate din istoria PSD și am pierdut alegerile prezidențiale. Ca și Iliescu, Năstase si Geoană. Ca să vă răspund direct și deloc politicos, așa cum mi-ați cerut, practic în acest moment asigur doar o conducere tranzitorie a PSD până la momentul congresului din primavara când cu siguranță este nevoie de un alt proiect politic pentru ciclul electoral 2015-2019".

Citeşte şi: Ion Cristoiu a DEMASCAT planul DIABOLIC a lui Iohannis împotriva lui Ponta

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ