Zgonea: Trebuie făcut un nou set de reguli pentru politicieni

| 23 ian, 15:34

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că trebuie realizat un nou set de reguli pentru politicieni, inclusiv în ce privește imunitatea parlamentară.

"Eu cred că societatea românească dacă vrea să-și schimbe cultura politică trebuie să ia o decizie cu privire la această chestiune (n.r. — imunitatea parlamentară) astfel încât să nu ne mai întâlnim în Parlament în loc să facem legi să discutăm despre imunități. Politicienii nu pot lua doar ei o decizie cu privire la această chestiune.Vă reamintesc că parlamentarii români au cea mai joasă imunitate din UE. Este o decizie pe care trebuie să o luăm împreună cu președintele statului, cu alte instituții care se ocupă de bunul mers al societății noastre în cadrul democratic pe care l-am ales, aștept recomandarea mediului universitar, din partea CSM, a Ministerului Public, sunt cei care văd altfel regulile jocului politic. Da, sunt de acord că până la urmă noi trebuie să facem un nou set de reguli pentru politicieni", a spus Zgonea la finalul ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților.

El a adăugat că susține modificarea legilor electorale, a statutului partidelor politice și a finanțării acestora.

"Noi nu trebuie să ne întâlnim la partid, fie că suntem PSD, PNL, UDMR sau orice alt partid, să suspendăm un membru care a încălcat regulile și principiile stabilite prin statutul deputatului și senatorului, statutul partidelor politice și a intrat în interferență cu justiția. Trebuie această decizie să o știm, să fie scris în statut și automat trebuie să ne ocupăm de ceea ce ne-a dat nouă statul, astfel încât românul să știe că dacă a votat pe cineva într-o anumită demnitate publică și el a încălcat regulile, automat este suspendat din această funcție", a, menționat Zgonea.

Tag-uri: Valeriu Zgonea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ