10 caracteristici ale oamenilor inteligenţi. Află dacă eşti şi tu unul dintre ei

| 12 iun, 2014

Una dintre cele mai comune întrebări în rândul adulților este dacă sunt cu adevărat inteligenți sau trăiesc viața din pură inerție. Nu întotdeauna este ușor să identifici un om cu adevărat inteligent mai ales în condițiile în care societatea actuală promovează cu precădere nonvalorile și uită cu desăvârșire de adevăratele valori umane și spirituale.

Psihologii au colectat mai multe trăsături comune și definitorii ale inteligenței umane. Acestea se regăsesc de fiecare dată în bagajul unui om care are de gând să realizeze ceva, oricât de mic, pentru ca drumul spre absolut al omenirii să devină unul mai lin. Iată care sunt caracteristicele oamenilor cu adevărat inteligenți:

1. Ei nu vorbesc mult, dar sunt buni ascultători. Doar ascultându-i pe ceilalți realizezi că poți deveni mai deștept.

2. Bagajul cunoştinţelor este unul vast și nu neapărat din domeniul în care profesează. Persoanele inteligente se regăsesc mereu în căutarea informațiilor de ultimă oră din diverse domenii.

3. Combină serviciul, familia și interesele personale cu ușurință. Doar oamenii inteligenți realizează că trebuie să-și creeze un echilibru între aceste trei componente. Excesul este de cele mai multe ori dăunător, iar dacă nu există un echilibru în viață atunci totul se va duce de râpă.

4. Oamenii deștepți se alimentează cu informație. Ei prind din mers trendurile și se mulează după fiecare situație în parte.

5. Chiar și atunci când se află într-o situație delicată, ei rămân cu zâmbetul pe buze și văd întotdeauna partea plină a paharului.

6. Oamenii inteligenți nu vor încerca niciodată să capteze atenția prietenilor sau apropiaților doar pentru a demonstra cât de inteligenți sunt. Ei nu vor apărea în plin plan și nici nu se vor lansa în discuții contradictorii care par să nu aibă niciun sfârșit.

7. Dacă sunt liderii unui grup, ei vor face tot posibilul ca persoanele cu care colaborează să devină mai deștepte, mai sociabile și mai populare decât ei, în colectivul dat. Pentru oamenii inteligenți, ceilalți nu reprezintă o amenințare. Ei știu bine că prezența cunoștințelor tot timpul constituie un avantaj. Iată de ce ei fac tot posibilul ca oamenii care-i înconjoară să devină mai deștepți decât ei.

8. Au talente ascunse pe care nu le arată nimănui. Aceste talente reprezintă ceea ce sunt ei cu adevărat în viața privată.

9. Educația lor rămâne un mister. Niciodată oamenii inteligenți nu se vor lăuda cu studiile pe care le-au efectuat. Oare de ce?

10. Ei niciodată, sub nici o formă, nu te vor face să te simți o persoană stupidă, chiar dacă nu le este greu s-o facă. Un om inteligent a învățat din experiențele anterioare, că luând pe cineva în derâdere, arată mai prost decât persoana în cauză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ