10 lucruri de ştiut despre cea mai folosită armă din istorie, Kalaşnikov

| 24 mar, 2014

Una dintre cele mai faimoase arme de luptă, prezentă în aproape toate războaiele modern, această armă a fost copiată şi perfecţionată în mod constant, scrie Historia.

Iată 10 lucruri de ştiut despre Kalaşnikov:

  • Arma s-a “născut” în anul 1941 în timpul luptelor de la Brausk, unde un tânăr ofiţer rus, Kalashnikov, a fost rănit grav, părăsind unitatea de tancuri în care lucra. Nemaifiind apt de a continua luptă în acea unitate, a fost transferat la artilerie, orientându-se către proiectarea de arme.
  • Prima versiune a Kalashnikovului avea corpul din tablă de oţel, înlocuit ulterior  cu o piesă de oţel frezat.
  • Spre deosebire de principalul concurent pe piaţa internaţională de armament, puşca americană M16, automatul Kalashnikov este uşor de demontat şi rămâne funcţional chiar şi după ce e scufundat în apă ori îngropat în nisip
  • Seria AK a devenit  un proiect celebru, vânzându-se peste 50 de milioane de exemplare, numărul fiind într-o continuă creştere, fiind egalat numai de Mauser Mod.98.

 

Citeşte mai departe în Historia.

Tag-uri: Kalașnikov
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ