Năstase: Românii din diaspora nu sunt indieni. Am folosit o metaforă, cei care au absolvit liceul o cunosc

| 25 iul, 13:40

Fostul premier Adrian Năstase a reacţionat, luni, pe blog, la acuzaţiile că i-ar fi "jignit" pe românii din diaspora numindu-i "indieni", afirmând că acestea reprezintă nişte "afirmaţii stupide" şi că el a folosit o metaforă pe care o cunosc "cei care au absolvit liceul".

De asemenea, Năstase a afirmat că mulţi dintre cei care formează astăzi diaspora românească au putut călători şi munci în Europa "datorită eliminării vizelor, realizată în 2001, şi datorită finalizării negocierilor cu Uniunea Europeană, în 2004, ceea ce a permis obţinerea unor joburi in străinătate". Acesta aminteşte că în 2001 guvernul era condus de el. 

Postarea lui Năstase de pe blog este o urmare a interpretărilor unor afirmaţii pe care acesta le-a făcut într-o emisiune TV. 

"Nişte indivizi care nu au văzut emisiunea mea de la Antena 3 au făcut diverse afirmaţii stupide, anunţând că eu aş fi jignit 'milioane de romani din diaspora', numindu-i 'indieni', ceea ce evident că ei nu sunt. Bineînţeles că nu sunt indieni. Sunt români. 
În realitate, problema nu e de etnicitate, ci de coeficient de inteligenţă. Mă refer la cei care au făcut interpretarea respectivă. Eu am analizat spectrul politic românesc şi, în legătura cu USB - în condiţiile unei eventuale coalizări a mai multor organizaţii civice - am folosit o metaforă, întrebându-mă dacă nu cumva vor fi mai mulţi 'generali' (şefi ai organizaţiilor afiliate) decât 'indieni' (membri, 'soldaţi'). Este o metaforă comună, cunoscută celor care au absolvit liceul. În acest context, m-am referit şi la votanţii din diaspora, pornind de la faptul că numărul celor înscrişi pe listele de vot prin corespondenţă, până acum, este de doar 3.000, fapt pentru care eu nu am nicio responsabilitate", a explicat Năstase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ