15 trucuri ca să cheltuieşti mai puţin

| 05 dec, 2013

Când îţi numeri fiecare leu, nu înseamnă că eşti zgârcit, ci că ai capul pe umeri. Noi îţi dezvăluim câteva trucuri, care te vor ajuta să te descurci cu un buget redus şi să îţi permiţi şi câte un mic capriciu. Iată ce poți să faci ca să cheltuiești mai puțin.

1. Nu lăsa televizorul, combina muzicală sau computerul pe "Stand by". Vei observa diferenţa când va sosi factura pentru curent.
2. Cumpără becuri economice, chiar dacă sunt mai scumpe decât celelalte. Le vei schimba mult mai rar şi vei consuma mai puţin curent electric.
3. În caz că nu "arde", telefonează-le prietenelor sau rudelor seara sau duminica, când impulsurile costă mult mai puţin. Poţi cere lista cu tarifele de la orice oficiu Romtelecom.
4. Dacă ai telefon mobil, citeşte toate ofertele firmei pentru care ai optat. Alege-ţi apoi abonamentul în funcţie de orele la care obişnuieşti să vorbeşti mai mult. Există abonamente care oferă tarife mici în timpul zilei şi altele la care vorbeşti mai ieftin seara sau în week-end.
5. Cumpără-ţi un apometru. Investiţia se va amortiza repede, fiindcă nu vei mai plăti pierderile de apă din sistemul de canalizare.
6. Dacă ai încălzire proprie sau foloseşti radiatoare sau calorifere electrice pentru a-ţi încălzi casa, izolează-ţi perfect geamurile cu bandă de cauciuc sau silicon, pentru a evita pierderile de căldură.
7. Tot pentru cele din categoria de mai sus: Aeriseşte încăperile de trei ori pe zi câte cinci-zece minute, în loc să laşi în permanenţă un geam deschis. Încălzirea va costa mai puţin.
8. În loc să cumperi zilnic alimente în cantităţi mici, fă-ţi cumpărăturile o dată pe săptămână. Cumpără legumele şi fructele din piaţă, chiar dacă e puţin mai departe, iar celelalte alimente şi bunuri de uz casnic de la supermarket-uri cu preţuri mici.
9. La piaţă, la tarabe sau la florăreasă, nu ezita să te tocmeşti. Poate fi amuzant şi îţi mai rămân şi bani de un suc.
10. Ideal ar fi să te combini cu o prietenă sau cu o rudă şi să cumpăraţi detergenţii, ţigările şi ce îţi mai trebuie prin casă de la en-gros (unde produsele se vând la bacs). Vei fi uimită câţi bani vei economisi.
11. Renunţă la tratamentele pentru păr de la coafor. Găseşti aceleaşi "cure" în magazin, la preţuri mult mai mici. Valabil şi pentru vopsit. Nu ai nici o prietenă pricepută, care ar putea să-ţi fie coafeză contra unui alt serviciu?
12. Optează pentru o tunsoare pe care o poţi coafa în funcţie de împrejurări, cu puţină spumă sau gel. Vei înjumătăţi numărul vizitelor la coafor.
13. Hăinuţele de calitate pentru copii costă cât cele pentru adulţi (dacă nu chiar mai mult) şi rămân mici după câteva luni. Le găseşti în magazinele secondhand la preţuri de zece ori mai mici. Multe sunt nou-nouţe. E o diferenţă de preţ pentru care merită să-ţi învingi prejudecăţile.
14. Se spune că ţăranul îşi cumpără iarna car şi vara sanie. Urmează-i exemplul şi fii cu ochii pe reducerile de sfârşit de sezon din magazinele de haine. Poţi cumpăra astfel rochia superbă, care în iunie costa un milion, cu vreo trei -patru sute de mii. Atenţie: optează pentru modele mai puţin extravagante, care nu se demodează de la un an la altul.
15. Dacă ai acces la un computer cu conectare la Internet, nu e cazul să mai dai bani pe cursuri de engleză sau meditaţii pentru cei mici. Există site-uri, care îţi trimit zilnic câte o lecţie de engleză pe mail. Gratuit! Dacă nu ai computer, apelează cu încredere la o prietenă. Doar îţi vei permite să îi faci cinste.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ