19 cetăţeni români şi familiile acestora, repatriaţi din Fâşia Gaza

| 21 iul, 2014

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că 19 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost repatriaţi, ca urmare a agravării stării de insecuritate din ultimele zile din Fâşia Gaza.

MAE anunţă că este cea de-a doua operaţiune de evacuare a cetăţenilor români de la momentul declanşării conflictului din regiune, iar la solicitarea autorităţilor de la Budapesta, împreună cu grupul de cetăţeni români, a fost evacuat şi repatriat şi un cetăţean maghiar.

Costurile întregii operaţiuni de evacuare au fost suportate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe, susţine sursa citată.

În sprijinul demersurilor de asistenţă consulară la faţa locului, din Centrala MAE au fost retrimise la Tel Aviv şi Amman două echipe mobile consulare.

Potrivit documentului citat, misiunile diplomatice ale României din zonă au acordat, de la declanşarea crizei, sprijin şi asistenţă consulară cetăţenilor români şi membrilor familiilor acestora care au solicitat evacuarea din zona de conflict şi repatrierea.

Numărul persoanelor evacuate din Fâşia Gaza de către statul român ajunge astfel la 103, informează MAE.

Ambasadele României în regiune, precum şi celula de criză instituită la nivelul MAE, monitorizează desfăşurarea acţiunii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ