2 Mai, Ziua Naţională a Tineretului

| 02 mai, 2013

"Ziua Naţională a Tineretului" împlineşte astăzi 9 ani de cand se sarbătoreşte în ţara noastră.

 

"Ziua Naţională a Tineretului" în România a fost stabilită în anul 2004, ca urmare a iniţierii unui proiect legislativ formulat de 15 deputaţi de la toate formaţiunile politice parlamentare. În prima fază, propunerea a fost respinsă de Senat, mai ales ca nu se bucura de susţinerea Guvernului, dar în octombrie 2004 a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor.

Textul iniţial al legii stipula ca această zi sa fie declarată liberă pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 si 35 de ani, dar Comisia de învăţământ nu a fost de acord cu această propunere, invocând principiul constituţional privind egalitatea tuturor cetăţenilor în faţa legii.

Cu prilejul acestei zile sunt organizate activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive care vizează domeniile de interes ale tineretului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ