2014 a fost declarat cel mai "fierbinte" an pe Pământ

| 17 iul, 09:27

Gazele cu efect de seră, principala cauza a schimbărilor climatice, au atins, anul trecut, un nivel record de concentraţie în atmosferă, ceea ce a facut ca 2014 sa fie cel mai călduros an de când se fac înregistrări meteorologice pe Pământ, afirma American Meteorological Society (AMS).

Potrivit Agenţiei americane pentru condiţiile oceanice şi atmosferice (NOAA), 'bioxidul de carbon, metanul şi protoxidul de azot, principalele gaze cu efect de seră eliberate în atmosferă, au atins recorduri de concentraţie în 2014'.

'Europa a trecut prin cel mai călduros an de când se fac înregistrări, în circa 20 de ţări fiind doborâte recordurile precedente', noteaza raportul. 'Africa a cunoscut şi ea temperaturi peste medie in cea mai mare parte a teritoriului său, iar Australia şi-a depăşit, pentru al treilea an consecutiv, recordul de temperatură', exemplifica documentul.

Mexicul a avut cel mai călduros an, în timp ce Argentina şi Uruguay au înregistrat al doilea an succesiv recorduri ale temperaturii medii anuale.Singura regiune din lume unde s-au înregistrat anul trecut temperaturi mai mici decât media anuală a fost partea estică a Americii de Nord.

Şi oceanele au înregistrat anul trecut recorduri de temperatură. În privinţa nivelului global al mărilor, acesta a atins, 'ca urmare a încălzirii oceanelor şi topirii gheţurilor', un record în 2014, în creştere cu 6,7 centimetri faţă de media din 1993, an în care a început măsurarea prin sateliţi a nivelului oceanelor.

În total, 413 oameni de ştiinţă din 58 de ţări au contribuit la elaborarea acestui raport, bazat pe date provenind din centre de monitorizare a mediului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ