2015, anul cutremurelor? Al optulea seism produs în România

| 10 ian, 18:27

Un nou cutremur subcrustal cu magnitudinea de 3,5 grade s-a produs in regiunea Vrancea in noaptea de vineri 9 ianuarie spre sambata 10 ianuarie.

Cutremurul a avut loc la ora locala 1h22min34sec (ora 23h22min34sec UTC a zilei de 9 ianuarie). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, la nord-vest de NEREJU, judetul Vrancea (45,73 grade latitudine Nordica, 26,58 grade longitudine Estica).

Cutremurul s-a produs la adancimea de 85-86 km si a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a seismului a fost de II grade pe scara Mercalli.

Un alt cutremur, de magnitudine 3,5 grade, a mai avut loc in Vrancea in dimineata zilei de 9 ianuarie, la ora locala 10h19min26sec, adancimea focarului fiind de 102 km.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ