3.000 de bugetari vor fi disponibilizaţi iar 60.000 de posturi vacante urmeză să fie desfiinţate

| 24 iul, 2013

Guvernul a pregătit o serie de disponibilizări şi reducere a posturilor vacante în sectorul bugetar. Astfel, aproximativ 4% din persoanele care lucrează la stat urmează să fie date afară. Cu toate acestea, sindicaliştii sunt împotrivă şi consideră decizia abuzivă.

Jumătate dintre cele zece ministere care erau prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă au adus hotărâri care prevăd disponibilizări şi reducerea posturilor vacante, potrivit România TV.

Astfel, Ministerul de Finanţe va concedia 53 de persoane, alături de alte 140 de posturi care vor fi reduse. De asemenea, peste 160 de posturi ocupate în cadrul Ministerului Sănătăţii vor fi închise. Şi la Ministerul Economiei vor fi reduse 18 posturi, informează RTV.net.

Există şi ministere care nu au făcut publică lista de concediaţi, cum este cazul Ministerului Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea. Potrivit informaţiilor oferite de guvern, aproximativ 3.000 de bugetari urmează să fie daţi afară. Mai mult, 60.000 de posturi vacante urmează să fie reduse.

Cu toate că înţeleg necesitatea concedierilor, sindicaliştii sunt împotriva acestora, vorbind de faptul că este vorda de o concediere colectivă, motiv pentru care aceste decizii ar fi trebuit discutate în cadrul sindicatelor.

"Primul lucru constatat este că disponibilizările pe care le avem în câteva domenii nu se fac pe principiul eficientizarii structurilor respective. Credem că fără o analiză corectă pe fişele postului, care să prevadă competenţe şi criterii, această restructurare pare o încercare de curăţenie politică şi mai puţin un mecanism de eficientizare", a declarat Bogdan Hossu, preşedinte Cartel Alfa.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ