COPIII NOŞTRI SUNT ÎN PERICOL! Vezi care sunt produsele TERIFIANTE care le ameninţă viaţa

| 02 aug, 2014

A te asigura ca produsele pe care le ai in casa sunt sigure, curate si sanatoase este mai mult decat o prioritate – este o necesitate!

Din nefericire asta nu este o sarcina simpla. Produsele pentru baie si ingrijirea corporala a copiilor adesea contin chimicale sintetice care au fost corelate cu efecte daunatoare sanatatii.
Creierul copiilor, sistemele fiziologice si organele, sistemul nervos central sunt toate in dezvoltare, facandu-i mai susceptibili la vatamari prin expunere decat adultii. De aceea este important de stiut ca ne putem increde in produsele pe care le utilizam in cazul lor. Iata mai jos principalele ingrediente sintetice de evitat, plus doua retete pentru produse de baie pentru copii care sunt foarte usor de facut in casa si pe cat de sanatoase posibil!

CITEŞTE ŞI: BOMBELE din baie: Topul celor mai TOXICE produse cosmetice

3 chimicale de evitat daca ai copii

 

1. Perturbatori endocrini
Cunoscute ca PED-uri, aceste chimicale pot interfera cu hormonii nostri, ceea ce poate duce la perturbarea sau vatamarea sistemelor noastre neurologic, imun, reproducator si fiziologic in general, si au fost puse in legatura cu hiperactivitatea, ADHD-ul si problemele comportamentale la copii.

 

Ingrediente PED comune includ:
BPA (Bisfenolii)
Dioxina
Ftalatii (gasiti in multe materiale plastice, sau de obicei sub denumirea de “parfum” in produsele de ingrijire corporala)

 

CITEŞTE ŞI: Din leacurile bunicii: săpunul de casă şi proprietăţile vindecătoare uimitoare. Cum să-l prepari acasă

 

2. Vopselurile si colorantii/pigmentii sintetici
Acestia sunt obtinuti din gudron de carbune, si au fost pusi in legatura cu probleme de sanatate precum migrenele si cancerul. Cauta sa eviti ingrediente cu nume precum FD&C Galben 6 ori DC Oranj 17, ori produse care sunt de un albastru sau violet stralucitor, intrucat acesta este un semn avertizator de coloranti sintetici.

 

3. Parfumurile sintetice
Termenul “parfum” poate uneori sa fie o masca pentru mai mult de 200 de ingrediente sintetice nedezvaluite care sunt considerate secrete comerciale. Daca vezi “parfum” pe eticheta, fara o promisiune de 100% natural pe ambalaj, este probabil ca acestea sa fie in marea lor majoritate sintetice. Parfumurile sintetice au fost puse in legatura cu probleme de sanatate precum ameteli, astm, dureri de cap si reactii alergice.

CITEŞTE ŞI: Atenţie! Care sunt substanţele care pot creşte drastic riscul de avort

Vestea buna: poti face chiar tu produse mai bune pentru copiii tai!

A face propriile produse de baie pentru copii ar putea suna ca un angajament important, dar de fapt poate fi ceva foarte simplu si amuzant. Aici sunt doua dintre produsele de baie pentru copii, ce pot fi facute acasa.

Gel de dus cu vanilie si ovaz
De ce ai nevoie
4 cani de apa
5 ramurele de levantica uscata
1/3 cana de fiertura de ovaz
1/3 cana de sapun lichid de casa (facut cu ulei de masline, nu cu grasime animala)
2 lingurite de avocado ori ulei din nuca de cocos
10 picaturi de ulei esential de vanilie


Preparare


Mai intai, adu apa la temperatura de fierbere. Pune fiertura de ovaz si levantica uscata intr-un bol, si toarna apa fierbinte. Lasa-le sa stea pentru mai mult de o ora, cu scopul de a realiza o infuzare temeinica a ovazului si levanticii, si apoi strecoara apa.
Pune apa de-o parte. Amesteca sapunul, uleiurile si uleiul esential; apoi pune-le intr-un recipient de distribuire a sapunului lichid.
La urma adauga apa pusa de-o parte, infuzata anterior cu ovaz si levantica, si ai terminat!

 

Sampon de casa, bland, pentu copii


De ce ai nevoie:


1/2 cana de sapun lichid de casa
2 linguri de avocado organic, migdale dulci sau ulei din nuca de cocos
Cateva picaturi din uleiul tau esential favorit (mie imi place musetelul pentru acest sampon) pentru o parfumare usoara
Preparare:
Combina simplu toate ingredientele intr-un flacon, adauga apa pana se umple flaconul (acest lucru va dilua samponul si il va “imblanzi”) si ai terminat! (Asigura-te ca il agiti inainte de fiecare folosire, intrucat componentele se separa foarte usor).
Ultimul lucru, dar nu cel mai lipsit de importanta, este sa incercati bai aromaterapeutice regulate pentru copii. Este o modalitate minunata de relaxare si decontractare inainte de a te culca. O baie normala in care picurati 5 picaturi din cele trei uleiuri esentiale favorite pentru relaxare precum levantica, musetel sau salvie.

 

Sursă: viataverdeviu.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ