Lista alimentelor procesate de care trebuie să te fereşti

| 23 oct, 2013

Alimentele procesate au, aparent, două avantaje, sunt mai ieftine decât celelalte alimente iar pregătirea lor durează puţin.

Însă, este necesar să ne gândim pe termen lung şi să luăm în calcul modul agresiv în care ne afectează sănătatea deoarece sunt slabe în nutrienţi şi vitamine dar bogate în calorii şi ingrediente nocive, informează epyk.com.

1. Chicken Nuggets - Deşi se presupune că ar trebui să conţină doar carne de pui, acestea conţin mai mulţi carbohidraţi decât proteine şi peste 50% din compoziţie este formată din grăsime. Consumate frecvent ele pot duce la boli precum diabetul dar şi cancer de colon.

2. Băuturile acidulate -Ele nu conţin nicio valoare nutriţională dar au un conţinut ridicat de zahăr şi, implicit, calorii. Mai mult decât atât, aproape toate băuturile carbogazoase conţin îndulcitori artificiali care sunt mai dăunători organismului decât zahărul.

3. Prăjiturile şi cipsurile- Ele intră la aceeaşi categorie de alimente nesănătoase deoarece provoacă aceleaşi afecţiuni. Dincolo de conţinutul ridicat de zahăr şi sare, majoritatea produselor de acest tip conţin şi grăsimi procesate.

4. Cerealele consumate la micul dejun- Ştiţi de ce majoritatea cerealelor sunt îmbogăţite cu vitamine şi minerale? Deoarece ele nu conţin nimic hrănitor şi, astfel, nu ar fi cumpărate. De regulă, acestora li se adaugă în timpul fabricării un anumit tip de vitamina D care nu ajută cu nimic la întreţinerea sănătoasă a corpului. Majoritatea cerealelor conţin mai mult zahăr decât ar avea nevoie organismul pe durata unei zile, ori, mai rău, un conţinut crescut de fructoză şi îndulcitori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ