4 dintre cele mai bune jocuri First Person Shooter! Iată de ce merită să le testezi!

| 09 apr, 12:28

Jocurile FPS sau jocurile de tip ”shooter la prima persoană”, reprezintă unul dintre cele mai populare genuri de jocuri. De cele mai multe ori, aceste jocuri video impresionează utilizatorii prin elementele de grafică, personajele cu povești palpitante și abilități speciale, dar și prin faptul că sunt jocuri de acțiune, care implică adrenalină și suspans.

Ce înseamnă FPS (First Person Shooter)?

FPS (First Person Shooter) este un concept pentru jocurile de luptă armată, de tip 1:1 (jucător contra jucător) sau pe echipe (de regulă, sunt 2 echipe adversare), care-și dispută victoria. Scopul acestor jocuri este învingerea adversarilor și cucerirea teritoriului taberei adverse, dar și obținerea a cât mai multe avantaje față de echipa oponentă.

Jocurile video de tip FPS sunt menite să dezvolte jucătorilor anumite abilități, precum: elaborarea unei strategii, tehnicile de contraatac și cele defensive, dar și funcționarea în cadrul unei echipe ce trebuie să se coordoneze perfect pentru a fi victorioasă.

Cele mai interesante jocuri FPS

Descoperă cele mai interesante 4 jocuri video, pe care le poți accesa și tu pe platformele de casino preferate. Dacă nu ești neapărat pasionat de astfel de jocuri, poți testa Superbet sloturi inspirate din jocurile video FPS, pentru a te familiariza cu conceptul și cu persoanele.

1.    Counter Strike

Este, poate, cel mai bun joc de tip FPS din toate timpurile și cel mai popular.  Counter Strike: Global Offensive sau CS: GO (așa cum este cunoscut de către majoritatea jucătorilor) este un joc ce poate fi jucat în echipe (sunt 2 echipe: teroriști și contrateroriști). Încă de la lansare, jocul s-a bucurat de un succes incredibil, devenit extrem de rapid unul dintre cele mai populare jocuri, însumând peste 11 milioane de membrii activi pe lună și foarte multe recenzii pozitive.

Turneele CS sunt evenimente de anvergură, mai ales pentru că numărul de persoane interesante și de participanți este foarte mare, de ordinul milioanelor, dar și pentru că premiile pune în joc au valori de sute de mii de dolari. Jocul vine în mai multe versiune, ce de-a lungul celor 20 de ani de existență a primei versiuni, au fost îmbunătățite de provideri, astfel încât să ofere jucătorilor experiențe inedite, aceștia lâsându-se captivați de joc și de luptele dintre cele 2 echipe oponente.

2.    Call of Duty

Se numără printre cele mai populare și renumite jocuri video de tipul First Person Shooter. Prima versiune a jocului a fost lansată în anul 2003, iar de-a lungul timpului, au apărut și alte versiuni îmbunătățite și menite să ofere experiențe incredibile utilizatorilor, cea mai recentă versiune apărând în anul 2020, intutulată Call of Duty: Black Ops Cold War. Tematica jocurilor Call of Duty este inspirată de lume și atmosfera celor mai importante războaie ale lumii, doilea război mondial, în războiul rece și alte astfel de evenimente.

Fiind unul dintre cele mai accesate jocuri de pasionații de FPS din lumea întreagă, se organizează foarte des concursuri, evenimente și turnee eSports, la care jucătorii Call of Duty sunt nerăbdători să participe și să-și demonstreze abilitățile dobândite.

3.    Battlefield

Battlefield se numără printre cele mai populare jocuri video de tip shooter.  Vorbim, de fapt, despre o serie de jocuri, ce s-a bucurat de succes din partea fanilor pasionați de jocurile video cu arme. Primul joc din serie a apărut destul de devreme și este denumit Battlefield 1942, iar ulterior, au fost dezvoltate si alte versiuni ale jocurlui, până la Battlefield V, din anu 2018. Fiecare dintre serii aduce în prim plan aspecte pe care producătorii au încercat să de îmbunătățească, dar și persoanje diferite, cu caracteristici și povești diferite. Jocul este disponibil pe Windows, PS și Xbox , astfel încât poți opta pentru una dintre aceste variante pentru a te putea conecta și a te distra.

Majoritatea jocurilor din această seria oferă jucătorilor oportunitatea de a participa la bătălii online, în varianta multiplayer. Poți juca pe cont propriu, lupta desfășurându-se 1 la 1, dar este mult mai palpitant și amuzant să formezi o echipă și să jucați împotriva unei altei echipe, deoarece jocul capată alte valențe și devine mult mai distractiv.

De-a lungul timpului, Battlefield a devenit unul dintre cele mai populare, dar și dintre cele bune jocuri de tragere, iar acest lucru se datorează mai multor factori precum: versiuni mao multe, îmbunătățite și din ce în ce mai interesante, personajelor din jocuri și abilităților pe care aceste le au, dar nu în ultimul rând și datorită graficii 3D impresionante, mai ales în ceea ce privește reprezentările armelor.

4.    Overwatch

Un alt joc din această gamă la fel de cunoscut, pe care merită să-l încerci. Overwatch funcționează în regim de multiplayer, deci este un joc de echipe, produs și dezvoltat Blizzard Entertainment, o companie de jocuri video renumită la nivel mondial. elementul surprinzător la acest joc, și unul dintre motivele pentru care este atât de popular, constă în faptul că ai la dispoziție un număr foarte mare de personaje, dintre care poți alege pe cel cu care te identifici cel mai bine. Nu uita, însă, înainte de a alege personajul cu care vei intra în luptă să te documentezi cu privire la abilitățile acestuia, deoarece fiecare dintre eroi au un set diferit de abilități și caracteristici care îi individualizează.

Poți participa inclusiv la turnee și evenimente Overwatch, unde, de regulă, participă foarte mulți jucători, dornici să-și testeze și să-și demonstreze abilitățile de joc, cât și cele de relaționare și funcționare în cadrul unei echipe. Jocul nu este unul doar distractiv, ci poate și și unul din care poți învăța foarte multe lucruri utile în viața de zi cu zi, cel mai important dintre acestea fiind  munca în echipă.

Concluzii

Fără dar și poate, acestea sunt cele mai cunoscute și interesante jocuri de tip FPS pe care merită să le testezi și tu. Nu doar că te vei distra pe cinste, dar vei avea ocazia de a-ți forma anumite deprinderi care te vor ajuta în viața de zi cu zi. În plus, premiile puse în joc sunt foarte tentante, astfel încât să vrei să-ți demonstrezi abilitățile!

Tag-uri: jocuri, pariuri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ