40 de copii ai căror mame au plecat la muncă în străinătate s-au sinucis din 2008

| 09 mai, 2014

Asociaţia Femeilor Românce din Italia (ADRI) a afirmat vineri la Roma că, începând din 2008, aproximativ 40 de copii români s-au sinucis după ce mamele lor au plecat la muncă în străinătate.

Asociaţia Femeilor Românce din Italia (ADRI) a afirmat vineri la Roma că, începând din 2008, aproximativ 40 de copii români s-au sinucis după ce mamele lor au plecat la muncă în străinătate, informează site-ul http://www.gazzettadelsud.it/news. Într-o conferinţă organizată la Camera Deputaţilor a parlamentului italian, reprezentanţii ADRI au relatat că în prezent două milioane de familii de imigranţi trăiesc în Italia, 75 % dintre femei şi-au lăsat copiii acasă în ţară din motive economice.

Suferinţa provocată de separare duce la ceea ce psihologii numesc ''sindromul Italia'', o formă gravă de depresie care afectează mamele care lucrează în străinătate, multe dintre ele îngrijind copii sau persoane în vârstă, dar şi pe aşa-numiţii ''orfani albi'' ai femeilor emigrante. ''Îngrijirea copiilor altor persoane în timp ce propriul copil este la mii de mile depărtare îţi sfâşie sufletul'', a declarat preşedinta ADRI, Silvia Dumitrache.

''Despre acest subiect trebuie discutat mai mult'', a susţinut organizatorul conferinţei, Khalid Chaouki, un parlamentar al Partidului Democrat din Italia (de guvernământ), care este un militant fervent pentru drepturile imigranţilor.

Organizaţia neguvernamentală pe probleme ale imigranţilor Soleterre a făcut apel la guvernul italian să înfiinţeze un organism care să se ocupe de reîntregirea familiilor, relatează sursa citată.

Asociaţia Femeilor Românce din Italia (ADRI) a fost înfiinţată în mai 2011 şi are drept scopuri principale favorizarea integrării femeilor şi a comunităţii româneşti în realitatea italiană, prevenirea şi diminuarea numărului de sinucideri şi cazuri sociale în rândul copiilor rămaşi în România, îmbunătăţirea vieţii psiho-emoţionale a copiilor şi tinerilor prin comunicarea cu părinţii lor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ