5 lucruri pe care NU le ştiai despre PEPENELE ROŞU

| 10 iul, 2014

Nu e alt aliment care sa te duca cu gandul la vara mai rapid decat pepenele rosu. Simplul miros iti da energie si te face sa te simti mai fresh. Simpla vedere a culorii vibrante care iti coloreaza farfuria te face sa innebunesti de pofta.

La 46 de calorii adunate intr-o portie, pepenele rosu este sursa ta estivala de vitamina C si vitamina A. Specialistii il recomanda in dieta deoarece te ajuta sa slabesti rapid si contine fibre si potasiu care iti regleaza sistemul digestiv.

Americanii i-au dedicat nu o zi, ci o intreaga luna. Iulie este Luna Nationala a Pepenelui Rosu si nici nu stiai ca sa o sarbatoresti ca atare. Profitam de ocazie ca sa iti spunem 5 lucruri pe care sigur nu le stiai despre pepenele rosu.

1. Pepenele rosu este atat un fruct cat si o leguma

Harbuz, lubenita sau curcubete, cum este numit in diferite regiuni ale tarii, pepenele rosu este originar din Africa. Specialistii sustin insa ca pepenele ar fi atat fruct cat si legume. Va oferim explicatia lor imediat. Ca cele mai multe fructe, pepenele apare din seminte dar in familia de Curcubitacee se inrudeste cu legume ca dovleacul si castravetele.

2. Pepenele rosu calmeaza febra musculara

Un studiu realizat de cercetatorii spanioli a demonstrat ca sucul de pepene rosu calmeaza durerile de muschi care apar dupa antrenament. Secretul este sa il bei inainte de antrenament. Capacitatea de a calma febra musculara vine din compusii sai care relaxeaza vasele de sange, explica expertii spanioli. 

3. Pepenele rosu e o adevarata sursa de apa 

Asa cum stocheaza camilele apa in cocoasele lor, pepenele e o adevarata carafa ambulanta. 91% din continutul lui este apa, asa ca de acum inainte stii ca il poti manca pentru a te hidrata.

4. Exista o varietate de pepene rosu cu miez galben

Nu toti pepenii rosii au culoarea sangelui. Exista o specie de pepeni cu miez galben si gust de miere. Sunt deliciosi si trebuie incercati macar o data. Nu ii vei putea alege fara ajutorul vanzatorului, asa ca nu ezita sa i-l ceri.

5. Pepenele rosu contine mai mult licopen decat o rosie

Licopenul este un super-antioxidant care opreste radicalii liberi care vor sa-ti atace celulele si sa-ti dea peste cap sistemul imunitar. Exista anumite cercetari care mai arata si ca licopenul este un aliat de nadejde in lupta cu bolile de inima si anumite tipuri de cancer

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ