5 obiceiuri care îţi îmbătrânesc faţa

| 09 mai, 2014

Tenul nostru este delicat si necesita ingrijire adecvata pentru a-si mentine aspectul frumos si radiant. Prin urmare, este mai mult decat necesar sa renuntam la unele dintre obiceiurile noastre zilnice de beauty care, fara sa constientizam, dauneaza major frumusetii noastre.

Daca vrei sa ai parte de un ten sanatos si fara cusur, afla de care obiceiuri trebuie sa te descotorosesti.

Tenul nostru este primul remarcat atunci cand interactionam cu cei din jur si niciun machiaj nu poate masca un ten cu probleme.Tocmai din acest motiv, este esential sa identificam si sa combatem motivele pentru care ne apar cosuri, iritatii sau alte probleme ale tenului, ele putand varia de la o alimentatie defectuoasa, pana la practici incorecte de beauty.
1.Ignorarea demachierii inainte de culcare
Sa mergi la culcare fara sa te demachiezi este o adevarata crima pentru tenul tau, asta daca doresti sa ai un ten perfect. Imagineaza-ti doar cum machiajul pe care l-ai purtat intreaga zi, la care se adauga murdaria si uleiurile naturale ale corpului, iti sufoca toti porii. In urma acestei practici porii raman infundati, iar tenul poate suferi probleme severe.
2.Utilizarea cosmeticelor expirate
De cele mai multe ori nici nu ne trece prin cap ca rimelul nostru preferat are un termen de valabilitate, iar acest lucru este valabil si cu celelalte produse din trusa de machiaj. Citeste intotdeauna termenele de valabilitate de pe recipiente si, foarte important, respecta-le!Niciodata nu folosi un produs de machiaj mai mult de 12 luni de la data cand l-ai deschis, fa-ti curaj si arunca-l!
3.Reaplicarea machiajului
Te gandesti sa reaplici produse de machiat pe parcursul zilei? Nici nu-ti poti imagina ce consecinte dezastruoase pentru ten poate avea aceasta practica. Reaplicarea fondului de ten sau a blush-ului peste machiajul de dimineata iti va bloca porii si, drept rezultat, te vei confrunta cu iritatii, cosuri sau, mai grav, acnee. Se recomanda achizitionarea unor servetele cosmetice mate care sa curete tenul, dar sa-l si matifieze in acelasi timp.
4.Exfolierea exagerata
Desi exfolierea usoara reprezinta o practica zilnica benefica pentru un ten sanatos si luminos, incearca sa nu exagerezi. Tine minte, totul consta in moderatie, in caz contrar, poate cauza o productie ridicata de sebuum si, implicit, acnee.
5.Utilizarea pensulelor cosmetice murdare
Pensulele pentru machiat necesita atentia si curatenia cuvenite, regula aplicandu-se si la buretii pentru fondul de ten. Pensulele acumuleaza particule cosmetice si de praf, precum si celule moarte, devenind mediul perfect pentru bacterii. Se recomanda a se curata cel putin saptamanal, fie cu solutii speciale, fie cu sampon.

 

 

Tag-uri: ten imbatranit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ