5 semne că ne apropiem de o nouă ERĂ GLACIARĂ

| 20 dec, 2013

În ultimii ani am fost intoxicați până la refuz cu ideea că încălzirea globală este un fenomen de actualitate și dacă lucrurile nu se vor schimba vom asista la schimbări climaterice de proporții. Fenomenele conexe încălzirii globale presupun topirea calotei glaciare și implicit creșterea nivelului apelor.

Acest fapt nu se va petrece pentru că studiile efectuate în ultima perioadă demonstrează total contrariul. Calota glaciară a crescut considerabil în ultima perioadă, cauză care a produs mari semne de întrebare despre viitorul planetei.

Dacă până acum s-a crezut cu naivitate că Terra ne pregătește un viitor călduros, cercetătorii sunt de părere că în orice moment se poate declanșa o nouă eră glaciară.

Un raport ONU arată că în ultimii 15 ani Terra a intrat într-un ciclu de răcire și acest fapt este unul straniu în condițiile în care întreaga suflare a lumii științifice se aștepta ca planeta să se încălzească. Interesant este că și Soarele trece printr-un ciclu de răcire, ceea ce afectează dramatic schimbarea de pe Terra, scrie  efemeride.ro.

Iată cele mai importante semne care indică faptul că Terra este la un pas de o eră glaciară:

1 Ciudatul raport ONU care susține că în ultimii 15 ani planeta noastră a intrat într-o perioadă de răcire.

2 Conform ultimelor estimări, calota glaciară a crescut în ultimii ani cu peste 50% în grosime.

3 La sfârșitul lunii noiembrie s-au înregistrat peste 1000 de recorduri cu cea mai scăzută temperatură, în diferite locuri de pe glob.

4 La jumătatea lunii decembrie, cele mai multe țări au fost complet acoperite cu zăpadă. Printre ele se află chiar și Egiptul, unde nu a nins niciodată.

5 În statul american New York s-au înregistrat troiene de peste 6 metri în această iarnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ