Cum va transforma încălzirea globală animalele: Cai cât pisicile și șerpi lungi cât un autobuz

| 09 noi, 2013

Închipuiți-vă o lume populată de șerpi lungi cât autobuzele, broaște țestoase de dimensiunea unor mașini care vânează crocodili și cai de dimensiunea unor pisici.

Nu este un simplu exercițiu de imaginație, ci Terra acum 55 de milioane de ani, potrivit cercetătorilor care au studiat legăturile dintre schimbările climatice și dimensiunile animalelor și reptilelor.

Oamenii de știință avertizează că rerptilele își vor mări dimensiunile, iar mamiferele și le vor micșora dacă procesul de încălzire globală se va intensifica, scrie Daily Mail.

În perioada cunoscută drept Maxim Termal Paleocen-Eocen, care s-a petrecut cu aproximativ 55 de milioane de ani în urmă, temperatura globală de pe Terra a crescut cu aproximativ șase grade Celsius pe parcursul a 200.000 de ani.

Schimbarea de temperatură a generat șerpi și broaște țestoase uriașe, precum și fenomenul de micșorare a dimensiunilor mamiferelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 noi, 2013
Dinu
Despre mutanti
Si uite asa o barba avea!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ