6 modalităţi prin care poţi ţine foamea departe

| 14 ian, 2014

Cum poti manca sanatos cand tot ceea ce faci este sa te gandesti la un meniu fast-food sau la punga de chipsuri din dulap? Expertii au sugerat tinerea unui jurnal alimentar pentru a-ti urmari obiceiurile alimentare sau renuntarea la alimentele tentante pe care le tii mereu in dulapul cu „bunatati”.

Dar cine are timp pentru a tine un jurnal? Din fericire, s-a demonstrat stiintific ca exista mai multe modalitati de a tine senzatia de foame departe. S-au descoperit şase modalitati de a controla foamea:

1. Mananca un mar inainte de mese

Un mar pe zi iti tine apetitul departe. Un studiu in jurnalul Appetite a constatat ca persoanele care au mancat un mar inainte de masa au consumat cu 187 de calorii mai putin decat in mod obisnuit.
Pe langa faptul ca merele au un continut bogat in fibre, atunci cand muscam din acestea si mestecam fiecare bucatica, se creeaza senzatia de satietate.

2 . Bea ceai si asteapta 30 de minute

Fie ca e din cauza emotiilor, stresului, sau chiar a plictiselii, multi dintre noi suntem predispusi la a manca atunci cand nu ne este neaparat foame. Un studiu in revista Psychopharmacology sugereaza ca  in loc sa va cumparati chips-uri sau alte gustarele pline de calorii, sa beti un ceai negru.

Dupa ce au baut ceaiul, cercetatorii au descoperit ca participantii au inregistrat o scadere cu 47% a hormonului cortizol, care induce pofta. Bea ceaiul, asteapta 30 de minute, si observati daca inca mai mai aveti pofta sa mancati o gustare.

3. Mananca un mic dejun consistent

Sarind peste micul dejun ar parea o modalitate usoara de a reduce numarul de calorii, dar studiile au aratat ca opusul este adevarat de multe ori. Micul dejun a fost legat de un nivel de satietate crescut si mai putine pofte alimentare pe tot parcursul zilei.

4. Foloseste alimentele corespunzatoare

Nu toate alimentele care au acelasi numar de calorii, au aceeasi valoare nutritiva, 100 de calorii de fulgi de ovaz va va umple cu mult mai mult decat 100 de calorii de chips-uri. Trucul este de a ajunge la cele mai satioase alimente. Alegeti alimentele bogate in fibre si proteine: fasole, linte, nuci, floricele de porumb, portocalele si supele va vor crea senzatia de satietate.

5. O plimbare in jurul blocului

In loc de gustari nesanatoase, du-te afara pentru o plimbare de 15 minute. Un studiu a descoperit ca oamenii care au facut o scurta plimbare inainte de a manca o ciocolata, au acumulat  jumatate din caloriile pe care le-au consumat cei care nu au facut miscare.

6. Miroase

Doar  mirosind o aroma placuta va poate satisface pofta. Vanilia si portocala au fost legate de diminuarea poftelor pentru gustarile dulci.
Un studiu a legat mirosul de menta cu un interes scazut in produsele alimentare.Oamenii au tendinta de a consuma mai putin din alimentele care sunt puternic aromate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ