7 motive pentru care este important să îți înlocuiești dinții lipsă

| 29 noi, 16:33

Fie că discutăm despre anodonție, atunci când încă din naștere anumiți dinți lipsesc, fie că pe parcursul vieții pierzi, din diferite motive, un dinte sau mai mulți dinți, este important să mergi la medicul stomatolog pentru a-i înlocui. În acest fel te vei bucura de o dantură sănătoasă și vei zâmbi fără rețineri.


Iată o serie de motive pentru care este bine să-ți înlocuiești la timp dinții lipsă.

Oasele maxilarului se pot atrofia

Atunci când mesteci alimentele, masa osoasă a maxilarului exercită o forță prin care se stimulează dantura. Ei bine, dacă unul dintre dinți lipsește, osul acestuia nu mai primește o astfel de stimulare și în timp începe să se atrofieze.

În acest caz este esențial să mergi cât mai curând la medicul stomatolog pentru a înlocui dintele lipsă cu un implant dentar. În cadrul unui consult de specialitate vei afla care este costul planului de tratament în 2022 și etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru a-ți recăpăta sănătatea dentară.

Îți poate afecta zâmbetul și stima de sine

Atunci când vorbești sau zâmbești, lipsa oricărui dinte te poate face să te simți stânjenit. Asta îți poate afecta viața socială, iar nivelul stimei de sine va fi scăzut. Tocmai de aceea, pentru a face o schimbare în viața ta, vizitează clinica dentară. Potrivit Webmd, implanturile dentare îți pot reda zâmbetul și te pot ajuta să te simți mai bine cu tine însuți.

Dificultăți în mestecarea alimentelor

Faptul că ai unul sau mai mulți dinți lipsă îți poate afecta inclusiv digestia. Mestecatul alimentelor poate fi o adevărată provocare, atunci când dantura ta prezintă goluri, iar asta conduce în timp la afecțiuni gastro-intestinale.

Dezvoltarea afecțiunilor parodontale și a cariilor dentare

Rădăcina dinților rămași în cavitatea orală este destul de slăbită, ceea ce duce în timp la apariția retracțiilor gingivale și dezvoltarea pungilor parodontale. Totodată, prin deplasarea dinților existenți, periajul dentar poate fi greu de realizat astfel încât să igienizezi corespunzător dantura. Astfel se favorizează apariția cariilor dentare. Prin înlocuirea dintelui lipsă, poți obține o igienă orală eficientă, care reprezintă cheia prevenției afecțiunilor dentare.

Apar dificultăți în vorbire

Pentru a te face înțeles de către cei din jur când porți un dialog, dantura joacă un rol foarte important. Atunci când ai dinți lipsă, fonația și pronunția pot suferi modificări, iar mesajul tău va fi dificil de înțeles de către interlocutor. Tocmai de aceea, după extracția unui dinte este esențial să apelezi cât mai repede la intervenția cu implant dentar, pentru a comunica ușor cu cei din jur.

Dinții rămași se pot deplasa

Unul sau mai mulți dinți lipsă provoacă migrarea celorlalți rămași pe arcadă. În acest fel apar înghesuirile dentare sau spațierile. Medicii stomatologi îți recomandă în acest caz să urmezi tratamentul cu aparat dentar, pentru a aduce în poziția corectă dinții și a reveni ulterior în clinica stomatologică pentru inserarea implanturilor.

Estetica facială, modificată

Buzele sunt susținute de dinți, tocmai de aceea, dacă apar modificări, iar unul dintre dinți lipsește, acest lucru poate influența felul în care buzele se vor așeza. Profilul facial al persoanelor care și-au pierdut complet dinții este unul concav, iar buzele sunt retrase în interior.

Vizitează regulat medicul stomatolog, la fiecare 6 luni, pentru a preveni afecțiunile dentare și pierderea dinților. O dantură funcțională și un zâmbet frumos te vor ajuta să-ți menții atât stima de sine ridicată, cât și întregul organism sănătos.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ