Așa se vede România în presa străină: "Declarație de război a Guvernului"

| 14 aug, 21:40

Diaspora protest. Violenţele de la protestul diasporei au fost o declaraţie deschisă de război a Guvernului împotriva propriului popor. Aşa comentează postul Deutsche Welle intervenţia în forţă a jandarmilor împotriva manifestanţilor. De altfel, presa internaţională a relatat, din nou, despre manifestații, cum zeci de mii de români au sfidat autorităţile şi au ieşit în stradă pentru a doua noapte la rând.

Diaspora protest. Un editorialist al postului Deutsche Welle compară violenţele de la protestul de vineri cu Mineriada şi scrie că "A fost o declarație deschisă de război împotriva propriului popor! Vinovat pentru aceasta este fără îndoială guvernul. Și Liviu Dragnea, șeful social-democraților aflați la guvernare."

Postul France24 a relatat că, pentru a doua seară la rând, mii de români s-au adunat cu steaguri ale Uniunii Europene pentru a manifesta împotriva Guvernului.

În Marea Britanie, postul BBC a scris că mulţi dintre protestatari au venit special din alte ţări pentru a contesta autorităţile, dar şi că manifestaţii similare au avut loc în Iaşi, Timişoara, Cluj şi Sibiu.

Cotidianul The Guardian a amintit că mulţi dintre oameni au ieşit special în stradă după ce au văzut intervenţia în forţă a jandarmilor de la protestul de vineri.

Postul Russia Today vorbeşte despre faptul că mitingurile i-au avut în prim-plan pe românii care au plecat din ţară din cauza corupţiei.

Peste Ocean, ziarul Washington Post aminteşte că, potrivit criticilor, România a pierdut teren în lupta anticorupţie de când PSD a preluat puterea şi că mulţi oameni cer acum alegeri anticipate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ