A început campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie

| 11 noi, 11:53

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie a început la miezul nopţii. Acestea marchează întoarcerea la votul pe liste, dar şi câteva premiere, cum ar fi votul prin corespondenţă sau monitorizarea video şi informatizată în secţiile de votare. Campania se încheie sâmbătă, 10 decembrie, şi prevede aceleaşi reguli ca la alegerile locale.

Alegerile parlamentare de luna viitoare aduc câteva noutăţi. De exemplu, votul prin corespondenţă pentru diaspora. Legea care prevede acest lucru a fost adoptată acum un an. Aproape 9.000 de români din străinatate s-au înscris în registrul electoral pentru a putea vota prin corespondenţă.

De asemenea, vor fi 417 secţii de votare în diaspora, cu 111 mai multe faţă de acum 4 ani. Tot o premieră este că la actualele alegeri parlamentare vor fi camere video în secţiile de votare şi va fi folosit în continuare sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot.

Acesta a fost testat la alegerile locale din iunie şi garantează evitarea votului multiplu. În acest fel alegătorii nu vor mai fi obligaţi să semneze pe proprie răspundere că nu au mai votat în altă secţie.

Pentru alegerile de luna viitoare guvernul a alocat peste 220 de milioane de lei.

Tag-uri: alegeri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ