A intrat în vigoare CODUL GALBEN de ninsori şi viscol

| 25 noi, 2013

Răcirea vremii a dus la apariţia fenomenelor de lapoviţă şi ninsoare în Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN 17, încă de la primele ore la zilei de luni, însă zăpada depusă în zonă nu a afectat circulaţia rutieră.

Şeful Secţiei de drumuri naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita, a declarat că în Pasul Tihuţa s-a intervenit cu 30 de tone de sare, drumul fiind practicabil.

Zona Tihuţa, principala cale de legătură dintre Transilvania şi Moldova, este singura în care a nins până în prezent în judeţul Bistriţa-Năsăud, după intrarea în vigoare a codului galben, dar se aşteaptă ca ninsorile să se extindă în cursul după-amiezii de luni spre zona de câmpie.

Potrivit datelor comunicate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, în noaptea de duminică spre luni a plouat în tot judeţul, cea mai mare cantitate de precipitaţii, de 10,5 litri pe metru pătrat, fiind înregistrată la Leşu.

Ninge abundent şi în Gorj, în zona Rânca, dar şi în judeţul Vâlcea, la Voineasa.

ANM a emis o avertizare de ninsori şi viscol pentru ziua de 25 noiembrie, între orele 04.00-22.00. Avertizarea este valabilă pentru judeţele Bihor, Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramurel, Bistriţa Năsăud, Suceava, Botoşani, jumătatea vestică din Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, jumătatea sudică a judeţului Sibiu, cea nordică a judeţului Vâlcea, zona montană a judeţului Gorj şi partea nord-estică a judeţului Mureş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ