A MURIT "Părintele Supereroilor", geniul de la Hollywood cu origini româneşti

| 13 noi, 15:24

Stan Lee, omul care a fondat franciza "Marvel", cea care a dat mulţi super-eroi (Omul Păianjen, X-Men, Cei Patru Fantastici, Captain America, Daredevil, Thor, Hulk, Iron Man), a murit la vârsta de 95 de ani.

Stan Lee a fost dus de urgenţă cu ambulanţa la un spital din Los Angeles, luni, unde medicii, din păcate, nu l-au mai putut salva. Bărbatul a avut mai multe probleme de sănătate în ultimul an, precum şi afecţiuni ale vederii.

Stan Lee avea origini româneşti. S-a născut în New York, în apartamentul părinților săi emigrați din România. Tatăl, Jack Lieber, croitor de meserie, lucra ocazional, neavând o clientelă stabilă, iar mama Celia (născută Solomon), era casnică, potrivit wikipedia. În timpul crizei economice mondiale de la sfârșitul anilor '20, familia fiind săracă, s-a mutat în Bronx, unde locuiau patru persoane într-o cameră (părinții, el și fratele mai mic).

Stan Lee a pus bazele francizei "Marvel" în 1961, împreună cu Jack Kirby, când i-au creat pe "Cei patru fantastici". Ulterior, s-au alăturat seriei Omul Păianjen, X-Men, Captain America, Daredevil, Thor, Hulk şi Iron Man. Casele de producţie de la Hollywood au turnat zeci de filme care i-au avut la bază pe aceşti super-eroi, cu încasări de miliarde de dolari, pe tot Globul. Desigur, fondatorii "Marvel" au câştigat foarte mulţi bani din drepturi de autor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ