A reînceput campania

| 23 sep, 2013

Fotbalul românesc îşi alege noua conducere la începutul verii viitoare. Indiscutabil echipa condusă de Gheorghe Popescu, cu Gică Hagi, Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea şi Cristi Chivu, se află în pole-position pentru preluarea ştafetei de la Mircea Sandu, omul care a administrat fotbalul autohton timp de şase mandate.

În vremurile de glorie ale Naţionalei, anii ’90, Nașul nu concepea strategia pentru viitor fără componenţii exponenţiali ai Generaţiei de Aur. Considerentele sale, împărtăşite şi de marea masă a suporterilor, erau obiective şi se raportau firesc la profesionismul şi experienţa acumulată la cel mai înalt nivel: Real Madrid, Barcelona, Internaţionale, Tottenham sau Galatasaray.

În perioada preelectorală, Popescu a beneficiat la nivel declarativ de sprijinul conducătorilor cheie ai sportului rege: Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Adalbert Kassai (secretarul general FRF), Octavian Goga (reprezentantul AJF-urilor). Dumitru Dragomir, la sfârşitul lunii februarie, îşi afirma dragostea faţă de fostul căpitan al Barcelonei: “sunt disciplinat... şeful federaţiei va fi şi şeful lui Dragomir. Dacă Gică va câştiga, el va fi şeful meu!”. Câteva luni mai târziu îşi reconfirma poziţia, însă îşi punea pe tarabă serviciile: “bine, toţi se pot schimba, pentru că viaţă e a dracului…” Şeful Ligii, cunoscut chibiţilor drept Oracolul din Bălceşti, făcea câteva pronosticuri: “cred că Popescu are cele mai mari şanse, iar Porumboiu cam pe locul doi. Apoi poate Iordănescu, dacă va candida, iar Prunea numai în echipă cu cineva. Şi mai este cineva care va candida, e om politic cu bani foarte mulţi, eu îl ştiu.”

De ce rămâne Mitică Dragomir în joc de glezne?! Să nu uităm că şeful Ligii a fost timp de două mandate deputat PRM, iar la umbra Tribunului şi-a perfecţionat tehnicile de oportunism deprinse la Scorniceşti sau Victoria. Acesta se arată mai nou deschis la negocieri, cine dă mai mult sau oferă ceva la schimb va obține implicarea sa. 2014 este un an crucial pentru Dragomir, expiră contractul cu RCS-RDS pentru drepturile de televiziune. Potrivit specialiştilor media, valoarea următoarei înţelegeri va fi diminuată cu 40-50%, lucru greu de digerat de preşedinţii din prima liga. În acest context, neavând un apropiat la conducerea Federaţiei, sunt şanse reale să piardă şefia LPF.

Printre susţinătorii planului secret marca Dragomir se numără patronul de la Astra, Ioan Nicolae. Miliardarul s-a arătat dezamăgit de candidatura lui Gică Popescu pe care îl consideră incapabil pentru o asemenea funcţie. Mai mult, Niculae îl acuză că fură din imaginea lui Hagi pe care o transformă în vehicul electoral. Relaţiile dintre Dragomir şi Niculae sunt mai mult decât cordiale. Şeful Ligii se tratează de spate la clinica de recuperare a omului de afaceri de la Câmpina, un centru dotat cu aparatură de ultimă generaţie. De numele celor doi, dar şi al selecţionerul Victor Piţurcă, se leagă exodul masiv al foştilor jucători ai Craiovei spre Astra.

Facţiunea Dragomir - Niculae este susţinută până în prezent deschis de Ioan Horoba, preşedinte Gaz Metan Mediaş şi Ioan Neculaie, patronul de la FC Braşov, însă şeful LPF se foloseşte de toate pârghiile pe care le are pentru a schimba opţiunea lui Mircea Sandu, iar eforturile se pare că nu sunt în van. Gazetarii sportivi au observat că Nașul l-a retrogradat în ultima perioadă pe Baci de la “viitorul preşedinte al Federaţiei” la „candidat la postul de preşedinte”. Rămâne de văzut cine se va instala la 1 iunie 2014 în biroul de la Casa Fotbalului. Un lucru este cert - fotbalul românesc are nevoie de o reformă adâncă, un plan bine pus la punct pentru o perioadă îndelungată şi implicit de performanţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 2013
cantautor
probabil,ca tot romanul,singurul subiect la care te pricepi..
posibil si la agricultura si politica..
porti si un nume care ar trebui sa te inspire...
incearca sa ramai pe sport...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ