A venit Crin Antonescu de la Chişinău cu o nouă strategie?

| 09 dec, 2013

Folosind cuvinte precum „viziune” sau evocând nevoia găsirii unei „strategii pe termen lung”, Antonescu a încercat să confişte discursul primului-ministru, vorbind despre oportunităţile pe care România trebuie să le ofere tinerilor, despre relaţia României cu Uniunea Europeană şi despre politica energetică a ţării. Ba mai mult, a încercat într-un mod mai mult sau mai puţin subtil, să-l includă pe premier în aceeaşi categorie cu Băsescu.

Nu ştim dacă au existat turbulenţe sau goluri de aer în timpul cursei care îl aducea de la Chişinău pe Crin Antonescu, cert este că odată cu aterizarea de la Bucuresti, preşedintele Senatului nostru s-a întors cu un nou discurs.

Antonescu a putut să-şi exerseze noul tip de expunere oratorică vineri seară, fiind prezent în platoul de televiziune al unei emisiuni. Până şi moderatorul emisiunii este foarte probabil să fi fost surprins de acest nou expozeu. Dorind să-l facă pe liderul liberal să comenteze ieşirile din ultima vreme ale lui Traian Băsescu, prezentatorul a anticipat la începutul interviului că Antonescu, fiind un adversar declarat al preşedintelui Băsescu va fi în mod clar „alături de premier pentru a-l apăra împotriva celui mai dur atac din ultimele luni, dacă nu chiar ani”.

Dar nu. Nu a fost aşa, preşedintele PNL nepărând să se sinchisească prea tare de acest lucru. „Pe mine au început să mă intereseze mai puţin aceste manifestări de boală politică”, a comentat liberalul. Sigur că lumea s-a obişnuit ca Antonescu să nu prea mai fie solidar cu premierul, ba mai mult, preferând să lanseze critici şi acuze partenerilor de alianţă şi jucând rolul liderului opoziţiei, care ce să vezi, e la guvernare de un an. Din acest punct de vedere, a rămas perfect neschimbat.

Ce a atras însă atenţia, a fost modul în care a încercat să se poziţioneze în raport cu Traian Băsescu, respectiv Victor Ponta. Dacă până mai ieri, Antonescu îl acuza pe premier ca a abandonat lupta anti-Băsescu, astăzi presedintele liberal încearcă să pozeze într-un lider responsabil, care vrea să se ridice deasupra unor conflicte mărunte şi care doreşte să privească către marile provocări pentru ţara lui.

Folosind cuvinte precum „viziune” sau evocând nevoia găsirii unei „strategii pe termen lung”, Antonescu a încercat să confişte discursul primului-ministru, vorbind despre oportunităţile pe care România trebuie să le ofere tinerilor, despre relaţia României cu Uniunea Europeană şi despre politica energetică a ţării. Ba mai mult, a încercat într-un mod mai mult sau mai puţin subtil, să-l includă pe premier în aceeaşi categorie cu Traian Băsescu, o categorie a celor care preferă să se certe, decât să privească spre lucrurile de „anvergură naţională”.

„Polemicile şi războaiele dintre doi oameni politici, dacă ele nu sunt pe destinul tinerilor, pe politica energetică, pe politica României în raport cu Republica Moldova sau UE, sunt politici spectaculoase, curioase, dar pentru alte locuri”, a precizat liderul liberal.

Deşi este cunoscut faptul că atacurile au venit doar din partea preşedintelui României, Crin Antonescu a ales să-i certe pe amândoi pentru disputa creată, încercând încă o dată să-l alăture pe Victor Ponta de Traian Băsescu, acuzându-i astfel pentru „o inflaţie de insultă şi de acuzaţii”.”Ce o sa se mai întâmple încă un an. Se vor trage palme? Se va ajunge la bolovani aruncaţi în ferestrele palatelor? Unde se va ajunge cu asta şi ce relevanţă are până la urmă?”, a încercat să se arate îngrijorat Antonescu. Totodată, liberalul nu a ratat şansa  de mai da o lovitură partenerului său din USL, lăsând să se înţeleagă că acuzele de corupţie ale preşedintelui la adresa lui Victor Ponta au „mai mult sau mai puţin temei”.

Tot discursul preşedintelui Senatului şi de altfel toate mesajele pe care a încercat să le transmită, par a sugera intenţia acestuia de a crea doi poli : Antonescu vs. Băsescu-Ponta. Nu ştim dacă este vorba despre o nouă strategie a liberalului sau doar o poziţionare de moment din care speră să câstige ceva pe termen scurt. Cel mai probabil perioada imediat următoare ne va confirma aceste lucruri. Ce este cu adevărat sigur este faptul că vorbim de o poziţionare nouă, total diferită de cea de până acum şi care trădeaza din nou un comportament neloial, lipsit de bun-simţ şi care cu siguranţă îi va aduce pe termen lung mari pierderi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ