A venit iarna. Sezonul olimpic de schi începe în weekend

| 17 oct, 2013

Sezonul olimpic de schi alpin va debuta în weekend-ul viitor, după ce Federaţia internaţională de schi (FIS) a efectuat astăzi un control al zăpezii de pe pista gheţarului Rerrenbach de la Soelden (Austria), iar rezultatul a fost pozitiv, informează AP.

FIS a precizat că probele de slalom uriaş, masculin şi feminin, programate în staţiune austriacă pe 26 şi 27 octombrie, în cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, "pot fi confirmate fără ezitare".

După Soelden, Cupa Mondială are programată o nouă etapă la Levi (Finlanda), pentru probele de slalom, în zilele de 16 şi 17 noiembrie, după care va ajunge în Statele Unite şi Canada, înaintea tradiţionalelor întreceri din Europa.

Pentru multe echipe naţionale, performanţele înregistrate în concursurile din Cupa Mondială vor fi decisive în stabilirea schiorilor calificaţi la Jocurile Olimpice de la Soci, din perioada 7-23 februarie 2014.

Americanca Lindsey Vonn şi slovena Tina Maze au câştigat ultimele două curse de slalom uriaş de la Soelden, în timp ce Ted Ligerty din Statele Unite s-a impus la masculin, în ultimii doi ani, pe pista austriacă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ