Abrudean: România trebuie să-şi vadă de drumul ei euroatlantic în ritmul ei
Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, a afirmat luni, la Palatul Victoria, în deschiderea conferinţei "Movers & Shakers - Modelele de azi ale generaţiei de mâine", că România trebuie să-şi vadă în continuare de drumul ei euroatlantic "în ritmul ei", subliniind că "avem nevoie de mai multă încredere, avem nevoie să ne lăudăm mai mult ţara, să o criticăm mai puţin".
Secretarul General al Guvernului, Mircea Abrudean, a afirmat luni, la Palatul Victoria, în deschiderea conferinţei "Movers & Shakers - Modelele de azi ale generaţiei de mâine", că România trebuie să-şi vadă în continuare de drumul ei euroatlantic "în ritmul ei", subliniind că "avem nevoie de mai multă încredere, avem nevoie să ne lăudăm mai mult ţara, să o criticăm mai puţin".
"Cred cu adevărat că România are nevoie de modele de calitate, de oameni pe care să-i admirăm şi pe care să ne dorim să îi urmăm. Şi, cu siguranţă, nu ducem lipsă de astfel de oameni şi sunteţi în sală foarte mulţi care vă încadraţi în această descriere. De asemenea, cred că ceea ce îi lipseşte României în acest moment - şi este o consideraţie personală - este, în primul rând, răbdarea, pentru că lucrurile nu se schimbă peste noapte, pentru că România încă este o democraţie la început de drum, pentru că nu cred că este întotdeauna corect să ne comparăm cu alte state, democraţii consolidate în sute de ani, şi cred că România trebuie să-şi vadă în continuare de drumul ei euroatlantic în ritmul ei", a spus Abrudean.
El a subliniat că, în prezent, obiectivul de ţară cel mai important al României este aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
"Am aderat la NATO, am aderat la Uniunea Europeană, ne pregătim să aderăm la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cel mai important obiectiv de ţară al României în acest moment, despre care se vorbeşte destul de puţin în România. Este un club select al celor mai puternice economii ale lumii unde ne dorim şi noi să ajungem, iar obiectivul trasat este 2026. Sperăm să se şi întâmple acest lucru. Având în vedere toate aceste lucruri şi eforturile care se fac permanent, cred că suntem pe drumul cel bun", a spus Abrudean.
Secretarul General al Guvernului a subliniat că fiecare dintre români trebuie să facă "cât mai mult pentru România".
"De asemenea, cred că avem nevoie de mai multă încredere, avem nevoie să ne lăudăm mai mult ţara, să o criticăm mai puţin şi cred că trebuie să ne dorim mai mult ca fiecare dintre noi să facem cât mai mult pentru România de acolo de unde suntem. Cred că este la fel de important să nu uităm să ne păstrăm identitatea naţională, valorile şi tradiţiile", a adăugat Mircea Abrudean.
Grupul de Presă MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Institutul Naţional de Statistică şi Asociaţia MediaUno au organizat luni, la Palatul Victoria, conferinţa "Movers & Shakers- Modelele de azi ale generaţiei de mâine", un eveniment dedicat liderilor care construiesc România viitorului.
În intervenţiile lor, participanţii au prezentat modele de succes în business; soluţii de valorificare a oportunităţilor în perioade de criză; nevoi pentru construirea unei cariere de succes; profilul liderului în diferite domenii de activitate: energie, securitate, digitalizare, sănătate, cercetare & inovare, turism, servicii & comerţ, agricultură; business-urile viitorului.
Au rostit alocuţiuni, printre alţii, Laszlo Borbely, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, vicepreşedintele Senatului, Sorin Cîmpeanu, care a transmis un mesaj din parte preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial Loreta Păun, Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Anca Dragu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, Carmen Orban, consilier de stat, Cancelaria Prim-ministrului României, deputaţi, senatori, şefi ai unor instituţii medicale sau de apărare, manageri, artişti, diplomaţi etc.
Parte a proiectului "Împreună protejăm România", a XXIV-a ediţie a adus în prim-plan un proiect editorial al MediaUno, prin lansarea anuarului în două volume Movers & Shakers 2024, dedicat modelelor de excelenţă din cele mai importante domenii socio-economice şi de securitate: Diplomaţie, Securitate naţională, Dezvoltare durabilă, Agricultură, Sănătate, Social, Cercetare, Energie, Educaţie, Transporturi, Industrie, Telecomunicatii, Digitalizare şi Securitate Cibernetică, Finanţe & Bănci, Asigurări, Cultură şi Sport.
Prin dezvoltarea acestui proiect, iniţiatorii au în vedere prezentarea unor exemple de bune practici, modele de succes în diverse domenii de activitate şi nu în ultimul rând oamenii din spatele succesului, lideri care fac performanţă şi prin valoarea lor profesională şi umană schimbă destine şi fac istorie.
Publicaţia în format tipărit va fi transmisă decidenţilor la nivel naţional şi internaţional, experţilor şi reprezentanţilor societăţii civile.
Varianta electronică a catalogului "Movers & Shakers" 2024 va fi publicată pe paginile web www.mediauno.ro şi www.impreuna-protejam-romania.ro şi va fi distribuită pe paginile din reţelele de socializare ale Grupului de Presă MediaUno şi ale partenerilor instituţionali ai proiectului naţional "Împreună Protejăm România".
Conferinţa a fost organizată cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Autorităţii pentru Reformă Feroviară, ANMCS, ANCOM, Agenţiei Naţionale Antidrog, Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Colegiului Medicilor din România, Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Institutului Clinic Fundeni, Ordinului Asistenţilor Medicali din România, International Air Transport Association (IATA), InoMed, Societăţii Române de Sindrom Lynch, Spitalului "Prof. Dr. Eduard Apetrei" Buhuşi, Centrului Medical Internaţional Bucureşti.
Tag-uri:
loading...
Ştirile orei
Ciucă: Mulţi români se află încă în Liban; autorităţile trebuie să continue operaţiunile de evacuare
04 oct, 18:06
Comentarii
Adauga un comentariu nou
ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ
x