Absorbţia fondurilor europene, o prioritate şi pentru MAI

| 14 mai, 2013

Absorbţia fondurilor europene reprezintă o prioritate şi este necesară focalizarea pe proiecte inclusiv în domeniul traficului de persoane, spune secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Tohăneanu.

"Secretarul de stat Bogdan Tohăneanu a subliniat necesitatea unei abordări multilaterale, care să se circumscrie unor domenii diferite: afaceri interne, justiţie, muncă şi protecţie socială, dată fiind complexitatea fenomenului traficului de fiinţe umane. Totodată, oficialul român a dat asigurări că absorbţia fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne, fiind necesară focalizarea pe proiecte, inclusiv în domeniul traficului de fiinţe umane, care să asigure alocarea unor fonduri suficiente prin noul cadrul financiar multianual 2014-2020", informează un comunicat al MAI.

O componentă importantă a discuţiilor bilaterale a constituit-o problematica minorilor ca victime ale traficului de persoane. În acest domeniu se pregăteşte un mecanism interministerial, care să asigure abordarea interdisciplinară a acestor aspecte, precizează MAI.

Declaraţiile au avut loc în cadrul unei întrevederi cu o delegaţie condusă de Myria Vassiliadou, coordonator al Uniunii Europene împotriva traficului de persoane. Oficialul european a apreciat eforturile autorităţilor române în domeniu şi a transmis felicitări autorităţilor române pentru transpunerea Directivei 36/EU/2011, privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane şi protejarea victimelor acestuia. Ţara noastră fiind printre cele nouă state care până în prezent au transpus în legislaţia proprie actul european. 

Myria Vassiliadou a subliniat importanţa continuării eforturilor în această direcţie, având în vedere că la nivel european există un mecanism de evaluare şi monitorizare a realizării implementării efective.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ