Academiile militare vor fi reunite într-un consorțiu universitar

| 17 iul, 11:43

Cinci instituții militare se constituie, începând de vineri, într-un consorțiu universitar, menit să reorganizeze sistemul de învățământ superior al Ministerului Apărării Naționale și să reproiecteze programele educaționale.

"Îi felicit pe rectorii instituțiilor noastre de învățământ că, după discuții îndelungate de aproape doi ani, au decis să înființeze consorțiul instituțiilor de învățământ militar. (...) Această structură are rolul de a planifica mai bine activitățile din învățământ, astfel încât pregătirea militarilor noștri să se realizeze în concordanță cu cerințele de personal, de resurse umane ale Ministerului Apărării și, în contextul în care noi suntem țară membră NATO, și militarii noștri trebuie să fie pregătiți pentru a îndeplini orice misiune pe teritoriul național și în teatrele de operații unde ne angajăm să participăm când este nevoie", a declarat ministrul Apărării, Mircea Dușa, vineri, la ceremonia de semnare a protocolului de constituire a consorțiului universitar, conform Agerpres.

Dușa a precizat că acest demers este "un pas înainte" în armonizarea obiectivelor Armatei Române și va juca un rol determinant în elaborarea politicilor de pregătire, educaționale în sistemul de învățământ militar.

Din consorțiu fac parte Universitatea Națională de Apărare 'Carol I', Academia Tehnică Militară, Academia Forțelor Aeriene 'Henri Coandă', Academia Forțelor Terestre 'Nicolae Bălcescu', Academia Navală 'Mircea cel Bătrân'.

Această structură va fi condusă de un consiliu de administrație în care vor fi reprezentați și ofițeri care se ocupă de resurse umane din MApN, dar și de la Statul Major General.

Programele de învățământ promovate de noul consorțiu vor fi studii universitare de licență pentru formarea ofițerilor, de master, doctorate și de învățământ postuniversitar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ