MIRCEA DUŞA: Voi emite ordinele pentru a ridica rangul unității de la Regiment la cel de Brigadă militară

| 01 iul, 11:19

Ministrul Apărării Naționale a participat la activitățile întreprinse cu ocazia aniversării a 155 de la înființarea Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazu".

"Prin ordonanța domnitorului cuza se înființa Batalionul de Gardă și Protocol al Armatei. În cei 155 de ani, actualul Regiment de Gardă a reprezentat Armata, a dat onorul a sute șefi de stat, premieri, miniștri ai apărării. În spatele frumuseții acestor militari se ascund zeci de ore de muncă, de înstrucție. Regimentul de Gardă nu e numai o unitate de protocol, îndeplinește și atribuții de luptă, stau de gardă la monumentele importante. Militarii Regimentului de Gardă au mers în teatrele de operații, nenumărate acțiuni care sunt în atribuțiile și obiectivele Armatei Române", a spus Dușa.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS și GABRIEL OPREA, la aniversarea a 155 de ani a unităţii Regimentul 30 Gardă, "Mihai Viteazul"

Ministrul a anunțat că "în zilele următoare emit ordinele pentru a ridica rangul unității de la Regiment la cel de Brigadă militară. Pentru că regimentul se numește Mihai Viteazu, împreună cu premierul interimar am decis că azi să inaugurăm ansamblul statuar Mihai Viteazu pentru a ne exprima respectul, aprecierile pe care le avem la adresa acestei unități. Vă felicit pentru ce faceți pentru Armata Română, sănătate dumneavoastră și familiilor dumneavoastră".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ