Mircea Duşa cere reintroducerea de urgenţă a stagiului militar pe bază de voluntariat

| 19 iun, 15:03

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, cere reintroducerea de urgenţă a stagiului militar pe bază de voluntariat, potrivit Agerpres. Recruţii nu trebuie să aibă condamnări penale, să fie membri ai unor organizaţii oculte şi să cunoască limba română.

Întrebat dacă consideră necesar ca stagiul militar obligatoriu să fie reintrodus, ministrul Apărării a declarat astăzi: "E necesar ca urgent să trecem prin Parlament Legea privind rezervistul voluntar, care va reglementa sigur pregătirea tinerilor, dar pe bază de voluntariat".

Citeşte şi:  SONDAJ: Peste jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea serviciului miliar obligatoriu

Mircea Duşa s-a aflat astăzi, la Sibiu, la depunerea jurământului militar, de către aproximativ 200 de soldaţi profesionişti, seria aprilie 2015, de la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi Sprijin de Luptă "General Eremia Grigorescu". Cu această ocazie, ministrul Apărării a anunţat că aproximativ 2.300 de tineri vor fi încadraţi în acest an, din care 1.500 sunt soldaţi profesionişti, iar restul provin din învăţământul militar.

Citeşte şi:  Armata a început chemarea rezerviștilor la Centrele Militare

Pe de altă parte, Mircea Duşa  susţine că este 300 de ofițeri care au urmat cursurile unor instituții militare de învățământ superior activează acum în structuri sau comandamente ale NATO sau ale Uniunii Europene (UE), a declarat joi, la Alba Iulia, ministrul Apărării, Mircea Dușa, prezent la festivitatea de absolvire a unei noi promoții de elevi ai Colegiului Național Militar 'Mihai Viteazu'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 20:42
sorin
Un sistem verificat pentru a castiga bani !
Un sistem verificat pentru a castiga bani! Este bine să dai maxima atentie acestei oportunitati! In timp ce altii inca mai cauta oferte care sa le aduca bani, tu poti chiar acum sa iei startul si sa incepi sa castigi bani seriosi! Metoda este deja verificata si functioneaza perfect. Pentru mai multe informatii, cauta-ma urgent la adresa mea de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ