Mircea Dușa dă asigurări după amenințările Moscovei: Spațiul aerian al României este supravegheat 24 din 24 de ore

| 04 iun, 14:12

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat joi că măsurile de reasigurare a țării noastre vizează și spațiul aerian, astfel încât "24 din 24 de ore" se execută misiuni de Poliție Aeriană și aproape zilnic este prezent în spațiul aerian al României un avion Awax al NATO care face supravegherea electronică.

"În momentul de față se află dislocate în România avioane F16 din Portugalia care pe parcursul lunilor mai — iunie asigură împreună cu noi misiunile de Poliție Aeriană, dar acest serviciu este organizat 24 din 24 de ore și se execută conform standardelor și cerințelor NATO", a afirmat Mircea Dușa la o conferință de presă prilejuită de prezența la București a ministrului Apărării din Republica Federală Germania, Ursula von der Leyen.

Citește și:  Scenariul de la Moscova care ne dă fiori reci: Rusia intră în RĂZBOI

Ministrul a precizat că misiunile de Poliție Aeriană au fost executate anul acesta și anii trecuți de Forțele Aeriene Române în colaborare și cu partenerii NATO.

Întrebat de jurnaliștii germani dacă România ar dori și alte măsuri de sprijin și reasigurare în spațiul aerian, cum ar fi pentru transportul aerian rapid dintr-o zonă în alta, ministrul român al Apărării a spus: "Referitor la transportul strategic, România dispune de o capabilitate deosebită".

"Avem în dotare patru avioane militare pentru curse lungi, alte șapte avioane pentru curse pe distanțe medii și aparate de zbor necesare pentru distanțe foarte mici. În momentul de față dispunem de o capabilitate de transport tactic, cargo și trupe, deosebită, încât nu trebuie să apelăm la sprijinul altor națiuni. În același timp, pe NATO avem cooperarea de la Papa (bază aeriană din Ungaria — n.r.) prin care asigurăm transportul în condiții negociate la nivelul înființării acestui program spre teatrele de operații, în special spre teatrele din Afganistan", a precizat Dușa.

În acest context, ministrul Apărării a subliniat că "important" este să se pună capabilitățile în comun și să fie folosite cât mai eficient.

Tag-uri: Mircea Dusa, nato, Rusia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ