Mircea Dușa: Olanda și România au idealuri și valori comune în cadrul NATO și UE

| 03 iun, 09:12

Mircea Dușa, Ministrul Apărării Naționale, se află într-o vizită oficială la Haga, la invitația omologului său, Antoinette Jeanine Hennis-Plasschaert. Ministrul român a declarat că Olanda și România au idealuri comune în cadrul NATO și UE, motiv pentru care este importantă dezvoltarea domeniilor de cooperare în plan militar care să contribuie la consolidarea securității spațiului euroatlantic.

”În cadrul convorbirilor, miniştrii român şi olandez au apreciat eforturile comunităţii internaţionale în ceea ce priveşte asigurarea de asistenţă pentru Ucraina. În acest sens, ministrul Duşa a arătat că ţara noastră este al patrulea stat contributor la misiunea de monitorizare a OSCE din Ucraina şi sprijină misiunea civilă a UE din regiune. De asemenea, Mircea Duşa a precizat că persoane rănite în conflict beneficiază de tratament de specialitate în cadrul unor facilităţi medicale din România”, se arată într-un comunicat al MApN.

Pe agenda întâlnirii se află și discuții despre cooperarea în domeniul capabilităţilor militare şi implementarea Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei Nord Atlantice.

”Pregătirea Consiliului European dedicat Apărării reprezintă, în opinia celor doi miniştri, un bun prilej pentru consolidarea statutului UE de furnizor de securitate şi pentru elaborarea unei noi Strategii Europene de Securitate. România va sprijini politicile în domeniu, pe timpul preşedinţiei olandeze”, se mai arată în comunicat.

 

Citeşte şi: NATO va consolida parteneriatul cu Republica Moldova

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ